Πόσο συχνά λένε ευχαριστώ οι Κύπριοι… Οι 4 στους 10 λένε πάντα ευχαριστώ

Μια λέξη που εμπεριέχει: Αγάπη, ευγένεια, ταπεινότητα και ευγνωμοσύνη.

Το ευχαριστώ είναι μια λέξη που εμπεριέχει: αγάπη, ευγένεια, ταπεινότητα και ευγνωμοσύνη. Δυστυχώς όμως, τα τελευταία χρόνια το ευχαριστώ έχει αρχίσει να μοιάζει με λέξη πολυτέλειας αλλά όπως φαίνεται, όχι για τους Κύπριους.
Ρωτήσαμε 100 Κύπριους να μας πουν πόσο συχνά λένε ευχαριστώ.

 Το 40% μας είπαν ότι λένε πάντα ευχαριστώ, το 24% πολύ συχνά, το 20% σπάνια και το 16% δεν θυμάται πότε είπαν ευχαριστώ την τελευταία φορά. Επίσης, από την έρευνα διαπιστώσαμε ότι νέοι (18-25) λένε λιγότερο ή σπάνια ευχαριστώ. 

Οι περισσότεροι θεωρούν ότι στην κοινωνία μας υπάρχουν δυο μεγάλες κατηγορίες ανθρώπων. Στην πρώτη είναι αυτοί που θεωρούν τα πάντα δεδομένα και έχουν ξεχάσει τι θα πει εκτίμηση και  ευγνωμοσύνη. Στην άλλη είναι εκείνοι που δεν θεωρούν τίποτα δεδομένο και ξέρουν πως τίποτα δεν χαρίζεται. Εκτιμούν και την παραμικρή βοήθεια και λένε πάντα ευχαριστώ.     


«Το να αισθάνεσαι ευγνωμοσύνη και να μην το λες είναι σαν να τυλίγεις ένα δώρο και να μην το δίνεις» 
William Arthur Ward 

«Όταν κάποιος ακούει το ευχαριστώ σου, νιώθει πως τον εκτιμάς και τον υπολογίζεις. Το βλέπεις στα μάτια του και σίγουρα δεν χρειάζεται να το πεις δυνατά»
Ελένη Μαστέλλη 


«Μάθε να λες ευχαριστώ…
Το πρωί γιατί ξύπνησες και είσαι καλά…
Γιατί έχεις το σπίτι σου, το φαγητό σου, το κρεβάτι που κοιμάσαι…
Στις δοκιμασίες που έχουν έρθει στη ζωή σου και σε έχουν κάνει καλύτερο άνθρωπο…
Στους γονείς σου…
Στους ανθρώπους που όταν τους χρειάστηκες ήταν δίπλα σου, σε αυτούς που χάρηκαν με τη χαρά σου… 
Πες ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Θεό…»


Χριστιάνα Διονυσίου

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.