Τα πιο συνηθισμένα όνειρα & τι σημαίνουν - Σίγουρα θα έχεις δει κάποιο από αυτά!

Απώλεια δοντιών, πτώση, αργοπορία, κυνηγητό και άλλα...

Είναι κάποια συγκεκριμένα όνειρα που βλέπουμε οι περισσότεροι άνθρωποι κάποια στιγμή στη ζωή μας. Άλλοι πιο συχνά και άλλοι πιο αραιά. 

Απώλεια δοντιών, πτώση, αργοπορία, κυνηγητό και άλλα... 

Τα όνειρα είναι μια περίεργη υπόθεση που δεν θα αναλύσουμε σήμερα, καθώς υπάρχουν πολλές και διαφορετικές απόψεις. 

Είναι όμως κάποια που οι ειδικοί συμφωνούν ότι θεωρούν συνηθισμένα. 

Για να μην σπάτε το νου σας και να ψάχνετε παντού τι μπορεί να σημαίνουν, ο Independent έδωσε κάποιες εξηγήσεις για τα πιο συχνά όνειρα: 

Η απώλεια δοντιών

Τα δόντια που πέφτουν μπορεί να σχετίζονται με την εμπιστοσύνη. Το DreamBible υποστηρίζει πως η απώλεια δοντιών μπορεί να σημαίνει απώλεια δύναμης ή αυτοεκτίμησης σε κάποιον τομέα της ζωής σας. Παράλληλα, πολλοί συνδέουν το συγκεκριμένο όνειρο με ανθρώπους που πιστεύουν πως χάνουν την εμφάνισή τους καθώς μεγαλώνουν.

Γυμνοί στον δρόμο

Το γυμνό υποδηλώνει την έκθεση. Πολλοί υποστηρίζουν πως μπορεί να σχετίζεται με μια κατάσταση στη ζωή μας, όπως μια νέα δουλειά ή μια σχέση που στερείται εμπιστοσύνης. 

Κυνηγητό

Αυτό είναι μακράν ένα από τα πιο συνηθισμένα όνειρα, σύμφωνα με την έρευνα στο Διαδίκτυο. Παρόλο που πολλοί πιστεύουν πως συνδέονται με την αποφυγή των προβλημάτων, συνήθως σημαίνουν το αντίθετο: Η αποφυγή, δηλαδή, μιας κατάστασης που θα αντιμετωπίσουν στο τέλος.

Αν τρέχετε και αισθάνεστε πως το απολαμβάνετε τότε υπονοεί πως σας αρέσει να είστε αντικείμενο επιθυμίας.

Η πτώση

Η πτώση από την ίδια της τη φύση είναι απώλεια ελέγχου, οπότε μπορεί σε αυτή τη φάση της ζωής σας να αισθάνεστε ανασφαλείς ή ανίκανοι να χειριστείτε μια κατάσταση. Αυτά τα όνειρα συχνά είναι μια προειδοποίηση πως πρέπει να αρχίσετε να είστε πιο αφυπνισμένοι.

Άλλοι πιστεύουν πως συνδέονται με την εξάντληση, πως δεν μπορείτε, δηλαδή, να αντέξετε μεγάλο φόρτο εργασίας ή ευθυνών.

Εύρεση ενός αχρησιμοποίητου δωματίου

Τα δωμάτια σε ένα σπίτι ή ένα κτίριο πολλές φορές αντιπροσωπεύουν πτυχές του χαρακτήρα μας. Η εύρεση ενός αχρησιμοποίητου χώρου ή κάποιου που δεν έχετε ξαναπάει μπορεί να υποδηλώνει ανάπτυξη, ανακάλυψη ή οι νέες προοπτικές.

Νερό

Το νερό φέρεται να αντιπροσωπεύει τα συναισθήματά μας. Η ποιότητα του νερού, καθαρό ή θολό, αποτελεί ένδειξη της συναισθηματικής μας κατάστασης. Αυτό ισχύει και για το πώς είναι, αν έχει δηλαδή κυματισμούς ή είναι ήρεμα.

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.