Εβδομάδα Πυρασφάλειας με έμφαση στην πρόληψη: Αυξημένη επιφυλακή λόγω ανομβρίας & ξηρασίας

Με έμφαση στην πρόληψη διεξάγεται και φέτος η εβδομάδα πυρασφάλειας της πυροσβεστικής υπηρεσίας από τις 16 μέχρι τις 22 Απριλίου. Πέραν των εκδηλώσεων για τους πολίτες θα πραγματοποιηθούν και 3 ασκήσεις η μία εκ των οποίων είναι η «Λαίλαπα» και αφορά τις αγροδασικές πυρκαγιές.

Η πρόληψη για τις πυρκαγιές δεν έχει αρχή αλλά ούτε και τέλος ιδιαίτερα σε μία χρονιά ανομβρίας και ξηρασίας . 

Με αυτό το μήνυμα η πυροσβεστική υπηρεσία ανακοινώνει την εβδομάδα πυρασφάλειας από τις 16 μέχρι τις 22 Απριλίου. 

Στο πλαίσιο της εβδομάδας θα πραγματοποιηθόύν 3 ασκήσεις σε διαφορετικές επαρχίες. Στις 18 Απριλίου στην επαρχία Λάρνακας στις εγκαταστάσεις πετρελαιοδεξαμενών στις εγκαταστάσεις ΕΚΟ και στις 19 του μηνός στην επαρχία Λεμεσού στις εγκαταστάσεις της εταιρείας ΚΕΟ.

Στην επαρχία Πάφου θα πραγματοποιηθεί στις 20 Απριλίου η μεγάλη άσκηση αγροδασικής πυρκαγιάς "Λαίλαπα" στις περιοχές των χωριών Σταυροκόνου Μαμωνιών σε συνεργασία με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και με την συμμετοχή επίγειων και εναέριων δυνάμεων.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της πυροσβεστικής Αντρέα Κεττή στις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί στο πλαίσιο της εβδομάδας πυρασφάλειας θα δοθεί έμφαση στα θέματα πρόληψης και αυτό καθόλου τυχαία:

"Μεγάλο μέρος της εβδομάδας πυρασφάλειας αφορά τα θέματα πρόληψης για αγροδασικές πυρκαγιές. Η πρόληψη δεν έχει ούτε αρχή ούτε τέλος και θα συνεχίσει καθ’ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού". 

Ο κύριος Κεττής επανέλαβε πως φέτος ο κίνδυνος για έναρξη αλλά και επέκταση των πυρκαγιών είναι εξαιρετικά μεγάλος λόγω της ξηρασίας που παρατηρείται και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τον νέο εξοπλισμό της πυροσβεστικής υπηρεσίας όπως τα νέα οχήματα παντός εδάφους που αναμένεται φέτος να είναι δέκα ενώ μέχρι το 2020 ο αριθμός τους θα αυξηθεί στα 30.


Ευγενία Σέργη

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.