Πρώτο ακαδημαϊκό φόρουμ Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Κύπρου

Δελτίο Τύπου

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων Κύπρου, διοργανώνει το 1ο Ακαδημαϊκό Φόρουμ στις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου στη Λευκωσία, από την Πέμπτη 19 μέχρι την Τετάρτη 25 Ιουλίου.

Το 1ο Ακαδημαϊκό Φόρουμ αποτελεί πρωτοβουλία νέων και θα φιλοξενήσει περίπου 80 συμμετέχοντες ηλικίας 16 - 23 ετών από όλη την Ευρώπη. Η θεματολογία θα επικεντρωθεί στον τομέα της ενέργειας, τόσο στην Κύπρο όσο και στην ευρύτερη Ευρώπη. Οι σύνεδροι θα συζητήσουν τις επιπτώσεις τω πολιτικών αποφάσεων, σε τοπικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς και των τεχνολογικών καινοτομιών στον μεταβαλλόμενο αυτό τομέα.

Όπως κάθε συνέδριο του ΕΚΝ, το 1ο Ακαδημαϊκό Φόρουμ θα δώσει την ευκαιρία στους σύνεδρούς του να συμμετάσχουν σε διαλογικές συζητήσεις μεταξύ τους, καθώς και με εμπειρογνώμονες στους τομείς της Ευρωπαϊκής ενεργειακής πολιτικής, και πρωτοπόρους ερευνητές. Στόχος του ΕΚΝ είναι η δημιουργία ενός εποικοδομητικού και πολιτικά ουδέτερου περιβάλλοντος, όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις δικές τους μοναδικές απόψεις, σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες θα συλλέξουν και θα αναλύσουν οι ίδιοι. Μέσω διερεύνησης συνεργασίας και εντατικών διαβουλεύσεων, το 1ο Ακαδημαϊκό Φόρουμ θέτει ως στόχο την ανάπτυξη της πολιτικής συνείδησης των νέων καθώς και την ενθάρρυνση συμμετοχής τους στα κοινά.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το 1ο Ακαδημαϊκό Φόρουμ σας παρακαλούμε να επισκεφθείτε τη σελίδα της εκδήλωσης 1st Academic Forum of EYP Cyprus στο Facebook. H εκδήλωση διοργανώνεται με την υποστήριξη του προγράμματος Erasmus και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ευχαριστούμε επίσης τους χορηγούς μας:

Συνεργάτης: Τράπεζα Κύπρου

Κύριος Χορηγός: Hermes Airport Group

Χορηγοί: CNP Cyprialife, CNP Ασφαλιστική, Rescueline, Varnavas Hadjipanayis, Partners Y&R

Συν-διοργανωτές: European Parliament Information Office in Cyprus, European University, Cyprus Tourism Organisation

Χορηγοί Επικοινωνίας: Ant1, Ant1iwo, Media StudiosΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.