Σκέψου σωστά! Ποιο ποτήρι έχει περισσότερο νερό;

Μην απαντήσεις στα γρήγορα. Σκέψου έξυπνα και λογικά. Στη φωτογραφία που βλέπεις υπάρχουν τέσσερα ποτήρια που το καθένα έχει ένα αντικείμενο μέσα. Ποιο όμως ποτήρι έχει μέσα το περισσότερο νερό; 

potiri_ainigma

Σε σύγκριση με τα άλλα αντικείμενα, ο συνδετήρας είναι το ελαφρύτερο από όλα τα αντικείμενα. Έτσι εάν βγάλουμε όλα τα αντικέιμενα από τα ποτήρια, θα δούμε πως το δεύτερο ποτήρι έχει περισσότερο νερό.

TAGS: 

ANT1 Newsroom

nichri

01/10/2018>23:37

Παρόλο που δυσκολεύτηκα να αντιληφθώ τολόγο ύπαρξης του άρθρου, θα ήθελα να σας πω πως ενώ η απάντηση σας είναι σωστή, η αιτιολόγηση είναι εντελώς λανθασμένη Είναι λόγω μικρότερου όγκου που συμβαίνει & όχι λόγω μικροτερης μάζας/βάρους

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Νίκος

01/10/2018>15:39

Ελαφρύτερος είναι ο εγγέφαλος αυτού που έδωσε τάχα την λύση. Περισσότερο νερό έχει το δεύτερο ποτήρι επειδή ο συνδετήρας έχει τον μικρότερο όγκο και εκτοπίζει λιγότερο νερό. Αφού η στάθμη του νερού βρίσκεται σε όλα τα όμοια ποτήρια στο ίδιο οριζόντιο επίπεδο άρα το νερό στο δεύτερο ποτήρι έχει περισσότερο όγκο άρα είναι περισσότερο.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.