Κι όμως! Η σοκολάτα σύμμαχός μας για... γερά δόντια!

Ευχάριστα τα νέα για τους λάτρεις της σοκολάτας!

Μάλλον δεν το φαντάζεσαι καν, αλλά η σοκολάτα έχει αποδειχθεί ότι είναι πιο χρήσιμη για τα δόντια από ότι το φθόριο.   

Επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η θεοβρωμίνη (πικρό συστατικό πολλών φυτών, περιλαμβανομένων και των σπόρων κακάο από το οποίο γίνεται η σοκολάτα), ενισχύει τα δόντια και προσφέρει καλύτερη υγεία.
    
Αποδεικνύεται ότι η θεοβρωμίνη βοηθά την κρυσταλλική δομή των δοντιών και προστατεύει τα δόντια από οξέα. Είναι επίσης καλύτερη από το φθορίδιο του νατρίου που περιέχεται σε πολλές οδοντόκρεμες.

Αυτό σημαίνει ότι η θεοβρωμίνη μπορεί να μειώσει τις ζημίες από τα βακτήρια που είναι υπεύθυνα για το μεγαλύτερο μέρος της τερηδόνας. 
    
Το αποτέλεσμα της έρευνας είναι πολύ σημαντικό, γιατί περισσότερο από μισό αιώνα, δεν υπήρχε κάτι νεότερο για το πρόβλημα της τερηδόνας εκτός από την βοήθεια με οδοντόκρεμες. 

Προσοχή όμως!

    
Δυστυχώς όμως, η σοκολάτα δεν είναι κατάλληλη για την διατροφή επειδή περιέχει ζάχαρη, αντίθετα με την βοήθεια που προσφέρει στην καταστροφή των βακτηρίων που διασπούν τη τερηδόνα από τα δόντια μας. Έτσι, είναι μάλλον απίθανο η αγορά να γεμίσει με οδοντόκρεμες σοκολάτας, σύμφωνα με τους επιστήμονες που συμμετείχαν στην συγκεκριμένη έρευνα.

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.