Ψυχολογικό τρικ: Πώς να μάθεις μια πληροφορία χωρίς να ρωτήσεις

Πόσες φορές έτυχε να θες απεγνωσμένα να μάθεις κάτι αλλά να μην θες να ρωτήσεις;

Πόσες φορές έχει τύχει να θέλεις απεγνωσμένα να μάθεις κάτι αλλά να μην έχεις την παραμικρή διάθεση να ρωτήσεις για να μην εκτεθείς; 

Άλλες φορές επιθυμούμε απλά να φέρουμε τη συζήτηση εκεί που θέλουμε εμείς χωρίς να το πούμε ευθέως, αναγκαζόμαστε να ξοδέψουμε πολύτιμο χρόνο ελπίζοντας πως κάποια στιγμή θα ξεκινήσει η συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα. 

Γιατί, όμως, να χάνουμε χρόνο όταν η επιστήμη της ψυχολογίας έχει τη λύση; 

Κι όμως, υπάρχει μια πολύ αποτελεσματική τεχνική για να εκμαιεύουμε πληροφορίες από τους γύρω μας χωρίς καν να αρθρώσουμε λέξη. Και κυριολεκτούμε.

Ο λόγος για την «τεχνική της σιωπής». 


Πρόκειται για μία μέθοδο κατά την οποία λειτουργούμε πολύ οργανωμένα ελαχιστοποιώντας τις λέξεις που βγαίνουν από το στόμα μας. Ο συνομιλητής μας θέλοντας να αποφύγει την αμηχανία της σιωπής γίνεται πολύ πιο ομιλητικός με εμάς τους ίδιους να καταφέρνουμε να πάμε τη συζήτηση εκεί που επιθυμούμε με ένα περίεργο βλέμμα ή δύο μετρημένες λέξεις. Τίποτα περισσότερο.

Επιπλέον, στις περιπτώσεις που το άβολο θέμα προς συζήτηση είναι γνωστό και στους δύο, όταν ο ένας σωπαίνει ο άλλος επιχειρεί να μιλήσει για να βγάλει τον εαυτό του από τη δύσκολη θέση και την ανυπόφορη αμηχανία της σιωπής. 

Ούτε ενοχλητικές ερωτήσεις, ούτε τσακωμοί λοιπόν! 

Τώρα ξέρεις τι πρέπει να κάνεις την επόμενη φορά... 

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.