4+1 πράγματα που πρέπει να αφαιρέσετε από το βιογραφικό σας αμέσως τώρα!

Μήπως έχετε έστω και ένα από τα παρακάτω;

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να έχετε όταν είστε σε αναζήτηση εργασίας, είναι ένα καλό βιογραφικό.

Μπορεί η συνέντευξη να είναι αυτή που θα πείσει τον εργοδότη να σας προσλάβει, όμως το βιογραφικό είναι εκείνο που θα τον κάνει να πάρει την απόφαση και να σας καλέσει. Γι αυτό και είναι σημαντικό να μη το αμελείτε και να το ανανεώνετε συνέχεια. Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποια μικρά πράγματα που δεν θα πρέπει να φαίνονται στα βιογραφικά, αλλά υπάρχουν. Δείτε ποια είναι και αφαιρέστε τα.

Φωτογραφίες

Αν δεν σας ζητηθεί κάποια φωτογραφία σας, καλό είναι να μην την περιλαμβάνετε στο βιογραφικό σας. Στις περισσότερες δουλειές δεν κρίνεστε για το παρουσιαστικό σας, αλλά για τις ικανότητες σας, άρα μια φωτογραφία κάνει το βιογραφικό σας να φαίνεται αντιεπαγγελματικό.

Όλες τις δουλειές που έχετε κάνει

Αν έχετε μια λίστα από δουλειές, ίσως δεν χρειάζεται να τις αναλύσετε, κυρίως αν ήταν για σύντομο χρονικό διάστημα.  Ορισμένοι εργοδότες όταν βλέπουν ότι αλλάζετε συνέχεια θέσεις εργασίας, ίσως τους φανεί ότι δεν είστε αξιόπιστοι. Γι αυτό πρέπει να είστε προσεκτικοί σχετικά με ποιες και πόσες δουλειές θα συμπεριλάβετε στο βιογραφικό σας.

Τους στόχους σας

Γενικά είναι σπάνιο να δηλώνει κάποιος στο βιογραφικό του τους στόχους του, όμως αν το κάνετε τότε αφαιρέστε το.

Πληροφορίες που μπορεί να προκαλέσουν διακρίσεις

Καλό είναι να είστε φειδωλοί όσο αφορά τα προσωπικά σας στοιχεία. Για παράδειγμα δεν χρειάζεται να αναφέρετε τη θρησκεία σας και τις πολιτικές σας πεποιθήσεις. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες δεν αφορούν το βιογραφικό σας. Τις περισσότερες φορές είναι καλύτερα να κρατάτε ουδέτερη στάση όσο αφορά τις πολύ προσωπικές πληροφορίες.

Τις πολλές σελίδες

Ο γενικός κανόνας του βιογραφικού είναι να βρίσκεται σε μια σελίδα. Δυο ή και περισσότερες σελίδες γίνονται κουραστικές. Κρατήστε τα πιο σημαντικά στοιχεία και μην αναλύετε τα πάντα. Όσα δεν τα αναφέρετε στο βιογραφικό μπορείτε να τα αναλύσετε στη συνέντευξη.

Jenny.gr

κρις

19/07/2017>21:07

Στο προτυπο του eures, αναφερει ότι πρέπει να ααρτούμε φωτογραφία.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.