Χρήσιμο: Πώς να προστατεύσουμε τα smartphone & tablet μας από κακόβουλα λογισμικά

Οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούμε καθημερινά τέτοιες συσκευές.

Η Αστυνομία Κύπρου μας συμβουλεύει 

Ως χρήστες των συσκευών αυτών όμως, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι συσκευές μας και κατ’ επέκταση εμείς, βρισκόμαστε υπό την διαρκή απειλή κακόβουλων λογισμικών και επιτηδείων.

Ακόμα περισσότερο όμως, θα πρέπει να μάθουμε, πως μια σειρά από μέτρα και πρακτικές, μπορούν να μας κρατήσουν ασφαλείς απέναντι σε αυτές τις απειλές.
 
Κάποιες από αυτές τις απειλές, μπορεί να αφορούν ή να προέρχονται από τις διάφορες εφαρμογές (applications) που εγκαθιστούμε στις συσκευές μας.

Γι’ αυτό εγκαθιστούμε εφαρμογές, μόνο μέσω των επίσημων καταστημάτων εφαρμογών.
 
Προτού εφαρμόσουμε οποιαδήποτε εφαρμογή, είναι σοφό να βρούμε πρώτα πληροφορίες τόσο για αυτή, όσο και για τους δημιουργούς της, να ελέγξουμε τις κριτικές και τις βαθμολογίες άλλων χρηστών και να διαβάσουμε προσεκτικά τις άδειες πρόσβασης που ζητά.
 
Ιδιαίτερη προσοχή, θα πρέπει να δώσουμε σε συνδέσμους, που λαμβάνουμε μέσω email ή sms, τα οποία μπορούν να μας παραπλανήσουν ώστε να εγκαταστήσουμε εφαρμογές από τρίτες ή μη έμπιστες πηγές.
 
Τέλος, καλό θα ήταν να εγκαταστήσουμε στις συσκευές μας, μια εφαρμογή ασφαλείας για φορητές συσκευές.

Η εφαρμογή αυτή θα εξετάσει όλες τις εφαρμογές μας, καθώς και κάθε επόμενη εφαρμογή που θα εγκαταστήσουμε και θα μας προειδοποιεί σε περίπτωση εντοπισμού κακόβουλου λογισμικού.
 

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.