Η νέα γενιά ευφυούς δικτύου από τη Cisco

Με εξοπλισμό (hardware) νέας γενιάς και λογισμικό (software) που λειτουργεί σε μια ενιαία πλατφόρμα ώστε να προσφέρει ευκολία στην εγκατάσταση και τη διαχείριση, απόλυτη ασφάλεια και ταχεία αξιοποίηση των δεδομένων, η Cisco επενδύει στη νέα γενιά δικτύου. Στο «ευφυές» και διαισθητικό δίκτυο το οποίο, με βάση τη χρήση, εκπαιδεύεται, προσαρμόζεται και εξελίσσεται, αναγνωρίζει και μετριάζει τις απειλές μέσω της κρυπτογράφησης και, τελικά, εμπλουτίζει τη γνώση που περιέχει.

Για περισσότερες από τρεις δεκαετίες, η Cisco ανέπτυξε την υποδομή στην οποία στηρίχθηκε η εξάπλωση του Διαδικτύου, η οποία, με τη σειρά της, οδήγησε στη δημιουργία ολόκληρων νέων τομέων στη βιομηχανία, στο εμπόριο και στις υπηρεσίες. Τώρα η εταιρεία, έπειτα από πολλά χρόνια ερευνών και ανάπτυξης, παρουσιάζει τη νέα γενιά του δικτύου, ώστε να συμβαδίσει με τις αυξημένες απαιτήσεις των επιχειρήσεων σε μια εποχή που η διασυνδεσιμότητα μεταξύ των συσκευών εντείνεται, ενώ οι τεχνολογίες διαμοιρασμού καλπάζουν. Σήμερα τα δίκτυα ανά τον κόσμο διαχειρίζονται μερικές εκατοντάδες διαφορετικές συσκευές, ενώ μέσα στην επόμενη διετία θα κληθούν να διαχειριστούν τουλάχιστον 1.000.000 διαφορετικούς τύπους συσκευών!Το διαισθητικό και «ευφυές» δίκτυο της Cisco γίνεται πραγματικότητα με πλήρως επανασχεδιασμό εξοπλισμού, ακόμη πιο προηγμένες λύσεις και εφαρμογές λογισμικού, σε μια ενιαία πλατφόρμα διαχείρισης. Η εταιρεία αξιοποιεί τις τελευταίες λέξεις της τεχνολογίας, από τη μηχανική μάθηση (machine learning) μέχρι την τεχνητή νοημοσύνη και την εξελιγμένη ανάλυση δεδομένων. Έτσι οι επιχειρήσεις – πελάτες έχουν αυξημένο βαθμό ευελιξίας, ακόμα μεγαλύτερη παραγωγικότητα και υψηλή αποδοτικότητα. 

Το διαισθητικό δίκτυο δεν είναι απλώς μια άκρως ασφαλής πλατφόρμα που συνδέει και διαχειρίζεται ακόμα και εκατομμύρια συσκευές μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Είναι αρκετά «έξυπνο» ώστε να «μαθαίνει» διαρκώς μέσα από τη χρήση και από τα δεδομένα στα οποία βασίζεται η λειτουργία της επιχείρησης. Έτσι οι οργανισμοί μπορούν στο σημερινό διαρκώς αναπτυσσόμενο τεχνολογικό τοπίο να λαμβάνουν νέες πληροφορίες και νέα στοιχεία μέσα από τα δεδομένα που διακινούνται στο δίκτυο.  

Το διαισθητικό δίκτυο οδηγεί σε καλύτερο και ποιοτικότερο βαθμό ασφαλείας, σε εμπειρίες που είναι περισσότερο προσαρμοσμένες στις ανάγκες της επιχείρησης και των χρηστών, αλλά και ταχύτερη συνολική λειτουργία. Το νέο δίκτυο εξασφαλίζει, επίσης, δυνατότητα machine learning σε ευρεία κλίμακα. Η Cisco χρησιμοποιεί τα τεράστια δεδομένα που διακινούνται μέσω των δικτύων της σε ολόκληρο τον κόσμο, έχοντας ενσωματωμένη την μηχανική μάθηση και απελευθερώνει τα συγκεκριμένα δεδομένα προκειμένου να παρέχει πρακτικές προβλέψεις.


 
Στην καρδιά του διαισθητικού δικτύου βρίσκεται το Cisco Digital Network Architecture (DNA), μέσω του οποίου η εταιρεία παρέχει στις επιχειρήσεις-πελάτες ένα ευρύτατο χαρτοφυλάκιο καινοτόμων προϊόντων, εφαρμογών και υπηρεσιών ώστε να βοηθήσει κατά τη μετάβασή τους στη νέα εποχή της δικτύωσης. Στην ουσία η Cisco ανέπτυξε ένα εντελώς καινούργιο και ανοικτό μοντέλο αρχιτεκτονικής για την ανάπτυξη του νέου δικτύου. Το νέο μοντέλο στηρίζεται περισσότερο στο λογισμικό ώστε να καλύψει πλήρως τις όποιες απαιτήσεις έχει ένας οργανισμός από το δίκτυο, είτε πρόκειται για την ανάλυση (analytics), την αυτοματοποίηση, την ασφάλεια, το cloud, κ.α. Ολόκληρο το χαρτοφυλάκιο του Cisco DNA είναι δομημένο κατά τρόπο που να λειτουργεί ως ένα και μοναδικό ενιαίο σύστημα, εξαιρετικά ευέλικτο σε ζητήματα επέκτασης και προσαρμογής στις ανάγκες του πελάτη. 

Ο πυρήνας του νέου δικτύου είναι, βέβαια, η εμπιστοσύνη. Γι’ αυτό είναι πλήρως ολοκληρωμένο ενιαίο σύστημα, αρκετά έξυπνο και εξαιρετικά ασφαλές. Οι οργανισμοί μπορούν να εμπιστευθούν τις καλύτερες διεθνείς πρακτικές, που στηρίζονται στις δεκαετίες εμπειρίας της Cisco κατά την ανάπτυξη και λειτουργία δικτύων. Πρόκειται για πρακτικές που έχουν ενσωματωθεί αυτόματα στο νέο δίκτυο και έτσι οι επιχειρήσεις είναι σίγουρες πως το σύστημα συνεχώς «μαθαίνει» και εντοπίζει προβλήματα, όπως μια κακόβουλη επίθεση, πριν καν συμβούν, ενώ προτείνει στους υπευθύνους λύσεις για την αντιμετώπισή τους. 

Δύο παραδείγματα των τεχνολογικών στοιχείων που συμβάλλουν στην καινοτόμο λειτουργία του διαισθητικού δικτύου είναι το DNA Center και το Encrypted Traffic Analytics (ETA). Με το DNA Center, ένα κεντρικοποιημένο κέντρο διαχείρισης και αποτύπωσης της λειτουργίας ολόκληρου του δικτύου, τα αρμόδια στελέχη σε κάθε οργανισμό μπορούν εύκολα να αντιμετωπίσουν κάθε ζήτημα. Το Cisco DNA Center επιτρέπει την απλοποίηση της διαχείρισης των δικτύων, την εγκατάσταση δικτύων σε ελάχιστα μόνο λεπτά της ώρας, την μείωση των ανθρωπίνων λαθών, αλλά και την πρόβλεψη προβλημάτων και αστοχιών πριν καν κάνουν την εμφάνισή τους. Το ΕΤΑ ανιχνεύει απειλές σε encrypted κίνηση με εντυπωσιακά μεγάλη ακρίβεια, ώστε να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά. 

Ως Gold Partner της Cisco η Logicom Solutions παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις για την ασφάλεια της τεχνολογικής υποδομής ενός οργανισμού, με αξιοπιστία, τεχνογνωσία, συνέπεια και υψηλής ποιότητας υποστήριξη σε περισσότερες από 8 χώρες. H Logicom Solutions, με ιστορία άνω των 40 ετών στην αγορά τεχνολογίας, ειδικεύεται στον τομέα της ολοκλήρωσης συστημάτων, των δικτύων, της ασφάλειας και του επιχειρηματικού λογισμικού. 

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επισκεφθείτε τον πιο κάτω σύνδεσμο:
https://www.cisco.com/c/en/us/solutions/enterprise-networks/index.html Στοιχεία Επικοινωνίας
Email: solutions@logicom.net
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: +357 22551235


ANT1 Newsroom

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.