Τα «καλύτερα» της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης - Ποια τα οφέλη για τους φοιτητές

Ποια προγράμματα σπουδών σε μορφή εξ αποστάσεως προσφέρει το Ευρωπαικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Για τα πρωτοποριακά προγράμματα εξ' αποστάσεως εκπαίδευσης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου μίλησε στο Ant1iwo και στην Σάββια Σιάτη, η κ. Παρασκευή Χατζηπαναγιώτου, η οποία είναι διευθύντρια στην μονάδα εξ 'αποστάσεως εκπαίδευσης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου αλλά και επίκουρη καθηγήτρια εκπαιδευτικής διοίκησης στο τμήμα επιστημών της αγωγής του πανεπιστημίου. 

Στην συνέντευξη που παραχώρησε η κ. Χατζηπαναγιώτου, εξήγησε τους λόγους που οι περισσότεροι φοιτητές σήμερα επιλέγουν τα προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ενώ ανέλυσε ποια προγράμματα σπουδών εξ' αποστάσεως προσφέρει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, σε προπτυχιακό και σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

Συγκεκριμένα η κ. Χατζηπαναγιώτου ανέφερε «ο φοιτητής μπορεί 24ώρες το 24ωρο να παρακολουθήσει τις διαλέξεις που γίνονται διαδικτυακά ενώ με τον τρόπο αυτό αξιοποιεί και τη σύγχρονη διδασκαλία, όπου οι φοιτητές μπορούν στον χρόνο και στο χώρο τους να αξιοποιήσουν το υλικό της διαδικτυακής πλατφόρμας, όποτε και όσες φορές θέλουν». 

Ανέφερε επίσης πως μέχρι σήμερα προγράμματα σπουδών όπως η ιατρική δεν προσφέρονται σε εξ' αποστάσεως μορφή, ωστόσο σε μεταγενέστερο στάδιο θα μπορούν να έχουν τις υποδομές για να τα απολαμβάνουν οι φοιτητές.  

Περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα σπουδών εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου μπορείτε να βρείτε στην σελίδα https://www.euc.ac.cy/el/schools--departments/distance-education-unit

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη της κ. Παρασκευής Χατζηπαναγιώτου: 

Σάββια Σιάτη

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.