Ελλειψη 165 νοσηλευτών στα κρατικά νοσοκομεία - Ζητούν αντιμετώπιση υποστελέχωσης

Ένα βήμα πριν την λήψη δυναμικών μέτρων βρίσκονται οι νοσηλευτές.Ζητούν λύσεις στο πρόβλημα της υποστελέχωσης των νοσοκομείων τονίζοντας ότι οι ασθενείς κινδυνεύουν λόγω έλλειψης προσωπικού.

Κάνοντας λόγο για λήψη δυναμικών μέτρων οι νοσηλευτές διαμαρτύρονται για την υποστελέχωση των νοσηλευτηρίων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κλάδου νοσηλευτών της ΠΑΣΥΔΥ ο αριθμός των συναδέλφων τους έχει μειωθεί κατά 165 άτομα.

Όπως είπε ο Πρόεδρος Κλάδου Νοσηλευτών ΠΑΣΥΔΥ Πρόδρομος Αργυρίδης «Δυστυχώς κανείς δεν τους αναπληρεί δεν είναι τώρα που προκύπτει αυτό το θέμα δυστυχώς το έχουμε θέσει πάρα πολλές φορές τόσο στο Υπουργείο υγείας όσο και στο Υπουργείο Οικονομικών .»

Ο κύριος Αργυρίδης επισήμανε ότι πριν από ένα χρόνο σε συνάντηση στο Προεδρικό ένα από τα μέτρα που είχε αποφασιστεί ήταν η αναπλήρωση προσωπικού ώστε να καλυφθούν οι άδειες των νοσηλευτών

 «Δυστυχώς δεν έγινε ακόμα τίποτα φτάσαμε μέχρι σήμερα χωρίς να δούμε κάποια προσπάθεια.» είπε.

Ο κλάδος Νοσηλευτών της ΠΑΣΥΔΥ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο δυναμικών μέτρων.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανακοίνωση της ΠΑΣΥΝΟ

 «Μέχρι στιγμής έχει επιδειχθεί μόνο αδυναμία και κωλυσιεργία στην επίλυση του θέματος της υποστελέχωσης, με απτά παραδείγματα που φαίνονται στην καθημερινότητα των νοσηλευτηρίων και στη ζωή των εργαζομένων .Η κατάσταση αυτή επηρεάζει την ασφάλεια των ασθενών, αλλά ταυτόχρονα αυξάνει και τη νοσηρότητα και τη θνησιμότητα.»

Ανακοίνωση σήμερα εξέδωσαν και οι κυβερνητικοί ιατροί με την οποία εκφράζουν ικανοποίηση για την ψήφιση των νομοσχεδίων και δηλώνουν έτοιμοι για να συμβάλουν στο πλαίσιο ενός υγιούς εργασιακού περιβάλλοντος .

Ευγενία Σέργη

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.