Εστηνε συρματοπαγίδες: Ετοιμάζουν εξώδικο πέραν των €25.000 σε λαθροκυνηγό

Εξώδικο πέραν των €25.000 για λαθροθήρα στη Λάρνακα. Θηροφύλακες τον έπιασαν επ' αυτοφώρω να ελέγχει τις συρματοπαγίδες που είχε στήσει στο χωράφι του σε απαγορευμένη περιοχή στο χωριό Αλαμινός. Πρόκειται για τον πρώτο λαθροθήρα ο οποίος τιμωρείται με βάση τη νέα νομοθεσία που ψήφισε η Βουλή.

Η σύλληψη του λαθροθήρα έγινε το πρωί, μόλις χάραξε το φως. Θηροφύλακες τον περίμεναν κρυμμένοι σε θάμνους τις 3 τελευταίες μέρες και σήμερα μόλις εμφανίστηκε στο χωράφι του στην τοποθεσία Κόττακας του χωριού Αλαμινός και άρχισε να ελέγχει τις συρματοπαγίδες του, επενέβησαν και τον συνέλαβαν. 

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου Υπηρεσίας Θήρας Πέτρο Αναγιωτό, "Συνελήφθη επ' αυτοφώρω στην περιοχή την ώρα που έκανε τον σχετικό έλεγχο και στη συνέχεια παραδέχθηκε στους θηροφύλακες ότι ήταν ο χρήστης και ο κάτοχος των συγκεκριμένων σιδεροπαγίδων".

Το χωράφι του υπόπτου ευρίσκεται σε απαγορευμένη περιοχή κυνηγίου και για να προσελκύει τους λαγούς είχε φυτέψει ανάμεσα στα ελαιόδεντρα του, λουβιές, ενώ τις συρματοπαγίδες, εφτά τον αριθμό, τις είχε τοποθετήσει περιμετρικά από το χωράφι όπου σχημάτισε μάλιστα και διόδους για τους λαγούς με τη χρήση κλαδιών και θάμνων 

Σύμφωνα με τον κ. Αναγιωτό, "για θέματα κατοχής θηραμάτων σε κλειστή περίοδο κυνηγίου οι ποινές που προβλέπονται είναι πάρα πολύ αυστηρές. Είναι στις 10,000 ευρώ συν 1000 ευρώ για κάθε επιπρόσθετο αδίκημα. Αυτό το αναφέρω έτσι γενικά για την νομοθεσία για να έχουμε μια εικόνα της σοβαρότητας του αδικήματος και φυσικά το κάθε εξώδικο πρόστιμο αυξάνεται αναλόγως των παράνομων μέσων που κατέχει κάποιος".
     
Σε υποστατικό που διατηρεί στο χωράφι του ο ύποπτος οι θηροφύλακες εντόπισαν:
 
- 2 Φρεσκοσκοτωμένοι Λαγοί 
- 5 Φρεσκοσκοτωμένα νεαρά περδίκια 
- 24 Τσίχλες 
- 4 Δίκτυα σύλληψης άγριων πτηνών 

Ανακρινόμενος ο ύποπτος φέρεται να παραδέχθηκε ότι την τελευταία εβδομάδα έπιασε με συρματοπαγίδες έξι λαγούς και ισχυρίστηκε ότι αναγκάστηκε να καταφύγει σε αυτές για να σώσει τις λουβιές του από τους λαγούς της περιοχής. 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον τοπικό αστυνομικό σταθμό όπου και έδωσε κατάθεση, ενώ την Παρασκευή θα του επιδοθεί και το σχετικό εξώδικο με βάση τη νέα νομοθεσία που ψήφισε πρόσφατα η Βουλή και το οποίο αναμένεται να ξεπερνά τις €25.000.

Κώστας Σάββα

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.