Άδεια πατρότητας: Υποβλήθηκαν 320 αιτήσεις στις πρώτες 9 μέρες

Τεράστιο ενδιαφέρον, με εκατοντάδες αιτήσεις από ενδιαφερόμενους, για πληρωμένη άδεια πατρότητας, καταγράφηκε τις πρώτες μόλις εννέα ημέρες από την εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας.

Περισσότερες από τριακόσιες αιτήσεις από πατέρες που επιθυμούν να επωφεληθούν της νέας νομοθεσίας για πληρωμένη άδεια πατρότητας, έχουν υποβληθεί έως τώρα στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤΕΝΝΑ, από την 1η μέχρι και τις 9 Αυγούστου υποβλήθηκαν συγκεκριμένα 320 αιτήσεις. Με το ετήσιο κόστος της άδειας πατρότητας για τα κρατικά ταμεία, να υπολογίζεται κοντά στα 4,5 με 5 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με την νομοθεσία, το επίδομα της άδειας πατρότητας παρέχεται για δύο εβδομάδες και ανέρχεται στο 72 τοις εκατόν, των ασφαλιστέων αποδοχών του δικαιούχου.

Το επίδομα πατρότητας βασίζεται στην ίδια φόρμουλα υπολογισμού, όπως και στην περίπτωση του επιδόματος άδειας μητρότητας. Δηλαδή, το δικαίωμα μπορούν να το ασκήσουν σε μια περίοδο 16 εβδομάδων από την εβδομάδα του τοκετού.

Προϋπόθεση για την καταβολή του επιδόματος είναι πως στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο θα πρέπει να είναι και η μητέρα με άδεια μητρότητας διότι γέννησε ή υιοθέτησε, ή απέκτησε παιδί από παρένθετη μητέρα.

Επιπλέον διευκρινίζεται ότι ο πατέρας θα πρέπει να ενημερώσει τον εργοδότη του 15 μέρες προηγουμένως και η αίτηση θα πρέπει να υποβληθεί μετά την πραγματοποίηση του τοκετού συνοδευόμενη από το πιστοποιητικό γέννησης, γάμου ή πιστοποιητικό συμβίωσης.

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.