Γενικό Χημείο Κράτους: Η έλλειψη προσωπικού περιορίζει τους ελέγχους

Σοβαρό πρόβλημα λόγω της έλλειψης προσωπικού, ειδικότερα εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού, αντιμετωπίζει το Γενικό Χημείο του Κράτους, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση για το 2016 που εξέδωσε σήμερα.

Το πρόβλημα αποτρέπει την δημιουργία διαχρονικά σταθερών προϋποθέσεων για περαιτέρω ανάπτυξη.

Παράλληλα, όπως επισημαίνει η έκθεση, η εν λόγω έλλειψη δεν επιτρέπει την κάλυψη ορισμένων παραμέτρων που αφορούν την πιο λεπτομερή ανάλυση ρυπαντών τροφίμων, νερών και καλλυντικών.

Πάντως, ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Γενικού Χημείου, Στέλιος Γιαννόπουλος, δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι ο πολίτες δεν έχουν τίποτα να ανησυχούν.

 «Προκύπτουν ανάγκες κάλυψης θέσεων, χάνεται εμπειρογνωμοσύνη και χρειάζεται χρόνος εκπαίδευσης το νέο προσωπικό. Κάποιες από τις παραμέτρους οι οποίες είναι εξαιρετική σημασίας και οι οποίες τυγχάνουν ελέγχου από την ΕΕ, ενώ κάποιες άλλες είναι δευτερεύουσες οι οποίες δεν μειώνουν το επίπεδο ασφάλειας για τους πολίτες.»

Όσο αφορά το θέμα των κτηριακών εγκαταστάσεων του Γενικού Χημείου, θέμα που είχε απασχολήσει και τη Βουλή, στην ετήσια έκθεση αναφέρεται ότι παρόλο που υπήρχε εγκεκριμένο κονδύλι ύψους πεντακοσίων χιλιάδων λιρών από το 2007 για νέο κτήριο, εντούτοις δεν προχώρησε η ανέγερση.

Οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις είναι προβληματικές και εγείρονται σοβαρά θέματα ασφάλειας για όλη την περιοχή.

 «Υπάρχουν μηχανήματα και υλικά τα οποία σε περίπτωση ατυχήματος, τα οποία λόγω του ότι είναι κατοικημένη περιοχή θα τεθούν σε κίνδυνο οι κάτοικοι. Λαμβάνουμε όλα τα μέτρα ασφαλείας,» δήλωσε ο κ. Γιαννόπουλος.

Με παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας έχει ήδη εξευρεθεί κονδύλι δύο εκατομμυρίων τριακοσίων χιλιάδων ευρώ, καθώς και ο κατάλληλος χώρος για την ανέγερση νέου κτηρίου, που αναμένεται στην επόμενη πενταετία.

Νεοκλής Νεοκλέους

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.