Σύντομα στους δρόμους το νάρκοτεστ: Παραδόθηκαν στο Γενικό Χημείο τα μηχανήματα

Στα τέλη του 2017 υπολογίζεται ότι θα ξεκινήσουν τα νάρκοτεστ. Τα ειδικά μηχανήματα για τις αναλύσεις έχουν παραληφθεί από το Κρατικό Χημείο και ξεκίνησε η εκπαίδευση του προσωπικού

Την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, έχει επιστρατεύσει η Κυβέρνηση για τα νάρκοτεστ που θα αρχίσουν να γίνονται περί τα τέλη του 2017. 

Τα ειδικά μηχανήματα που θα χρησιμοποιούνται για την ανάλυση των δειγμάτων σάλιου που θα λαμβάνονται κατά τους ελέγχους της Τροχαίας, παρελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα από το Κρατικό Χημείο και έχει αρχίσει η εκπαίδευση του προσωπικού. 

Ο Αναπληρωτής Διευθυντής Γενικού Χημείου του Κράτους Στέλιος Γιαννόπουλος δήλωσε: "Μιλάμε για μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, εξαιρετικά υψηλής ευαισθησίας. Είναι μηχανήματα από τα καλύτερα στον κόσμο που υπάρχουν και κυκλοφορούν στην αγορά".

Τα τελευταίας γενιάς μηχανήματα, πέρασαν με επιτυχία και τους τεχνικούς ελέγχους από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

"Θέλω να πιστεύω ότι πριν το τέλος του χρόνου θα είναι έτοιμες και οι μέθοδοι. Έχουν γίνει όλες οι προκαταρκτικές δοκιμές ούτως ώστε να έχουμε τον αποτελεσματικό έλεγχο πάνω στο νάρκοτεστ", είπε ο κ. Γιαννόπουλος. 

Το κόστος των μηχανημάτων για τα νάρκοτεστ ήταν 350.000 ευρώ και αγοράστηκαν με συγχρηματοδότηση από τα Υπουργεία Δικαιοσύνης και Συγκοινωνιών.

Πιστεύεται ότι θα βοηθήσουν σημαντικά το έργο της Αστυνομίας σε ποινικές υποθέσεις, αλλά και στη μείωση των θανατηφόρων δυστυχημάτων.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι την περίοδο 2004 με 2014, σύμφωνα με στοιχεία του Κρατικού Χημείου, από τους 162 θανάτους από χρήση ναρκωτικών, οι 55 ήταν σε δυστυχήματα. Επρόκειτο για 51 χρήστες οδηγούς και 4 πεζούς.

Νεοκλής Νεοκλέους

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.