Αποκαλύψεις Αρχηγού: Δημιουργία ειδικής μονάδας για τρομοκρατία & οργανωμένο έγκλημα

Θα δημιουργηθεί σύντομα. Την ίδια ώρα έρχονται νέα κριτήρια προαγωγών.Οργανωμένο έγκλημα και τρομοκρατία βρίσκονται ψηλά στη ατζέντα των θεμάτων που απασχολούν την ηγεσία της δύναμης σύμφωνα και με τον αρχηγό της αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου.

Μάλιστα όπως δήλωσε αποκλειστικά στον ΑΝΤ1 καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για άντληση της αναγκαίας εμπειρογνωμοσύνης και στήριξης ιδιαίτερα από την Αγγλία και για τον λόγο αυτό ήδη τόσο ο αρχηγός όσο και στελέχη της δύναμης επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις επίλεκτων ομάδων και σύντομα τέτοια ομάδα θα έχει και η Κυπριακή αστυνομία:

"Θα δημιουργήσουμε σύντομα αφού προηγηθεί πρόταση βεβαίως στην Βουλή, μονάδα ειδική για αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας η οποία βεβαίως θα περιλαμβάνει με βάση τα πρότυπα που έχουμε δει στο Ηνωμένο Βασίλειο και αλλού". 

Την ίδια ώρα ο αρχηγός αστυνομίας έστειλε και μήνυμα προς τους πολίτες ότι μέχρι σήμερα οι κυπριακές αρχές δεν είχαν κάποια σοβαρή πληροφορία για την οποιαδήποτε επίθεση στο έδαφος της δημοκρατίας: "Παρ' όλα αυτά λαμβάνοντας υπόψη την έμφαση που δίνεται στα διάφορα όργανα της ευρωπαϊκής ένωσης δεν μπορούμε παρά να λαμβάνουμε εκείνα τα μέτρα που είναι επιβεβλημένα". 

Οι αλλαγές στο αστυνομικό σώμα αγγίζουν και το σύστημα προαγωγών. Σύμφωνα με τον κύριο Χρυσοστόμου κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018 η ηγεσία της δύναμης θα είναι σε θέση να υποβάλει προτάσεις επιστημονικά τεκμηριωμένες σε ό,τι αφορά τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των κριτηρίων ανέλιξης και την τροποποίηση των περί προαγωγών κανονισμών: "Θα πρέπει να πω ότι στο παρελθόν τα κριτήρια ανέλιξης και περί προαγωγών κανονισμοί έχουν γίνει χωρίς να προηγηθεί η ανάλογη επιστημονική έρευνα άρα δεν είναι επιστημονικά τεκμηριωμένοι αυτοί οι κανονισμοί με τα οποιαδήποτε προβλήματα τα οποία αντανακλούν σίγουρα σε βάρος μελών μας αλλά πρωτίστως και κυρίως σε βάρος της αποτελεσματικότητας του οργανισμού". 

Ο Ζαχαρίας Χρυσοστόμου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην έμφαση που δίνει στις σχέσεις της Κυπριακής αστυνομίας με άλλες χώρες που θεωρούνται πρότυπα στο τομέα της αστυνόμευσης.


Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη του Αρχηγού της Αστυνομίας:

Θησέας Ιωάννου

Κώστας Μ.

16/09/2017>08:09

Αφού τα κριτήρια προαγωγής αναγνωρίζονται ως προβληματικά και χρίζουν αλλαγής τότε γιατί βιάζονται να κάνουν φέτος όλες τις προαγωγές?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Kostis

15/09/2017>21:25

Αφού κ Αρχηγέ αναγνωρίζεται ότι στο παρελθόν τα κριτήρια ανέλιξης και περί προαγωγών κανονισμοί έχουν γίνει χωρίς να προηγηθεί η ανάλογη επιστημονική έρευνα άρα δεν είναι επιστημονικά τεκμηριωμένοι αυτοί οι κανονισμοί με τα οποιαδήποτε προβλήματα τα οποία αντανακλούν σίγουρα σε βάρος μελών μας αλλά πρωτίστως και κυρίως σε βάρος της αποτελεσματικότητας του οργανισμού τότε γιατί βιάζεστε άρον άρον να κάνετε ΟΛΕΣ τις προαγωγές φέτος με τα παλιά κριτήρια?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.