Χιλιάδες και φέτος οι άποροι μαθητές

Χιλιάδες αναμένεται ότι θα είναι και φέτος οι άποροι μαθητές, που θα λαμβάνουν δωρεάν πρόγευμα από το Υπουργείο Παιδείας.


Στο ίδιο επίπεδο με πέρσι εκτιμάται ότι θα είναι ο αριθμός των μαθητών που θα χρειαστούν στήριξη από το Υπουργείο Παιδείας για τη σίτιση τους εντός των σχολικών μονάδων. 


Οι συμβουλευτικές επιτροπές και οι εκπαιδευτικοί τους κάθε σχολείου ξεκίνησαν να συλλέγουν στοιχεία με στόχο να διαπιστωθεί ο ακριβής αριθμός των μαθητών σε όλες τις βαθμίδες που θα λαμβάνουν δωρεάν πρόγευμα. 

Οπως εξήγησε η Σοφία Ιωάννου, πρώτος λειτουργός εκπαίδευσης, από την πρώτη μέρα παρουσίας των παιδιών στο σχολείο έχει ξεκινήσει η σίτιση βάση των δεδομένων που είχαμε την περασμένη χρονιά και σε περιπτώσεις νέων παιδιών που φοιτούν στο δημοτικό βάση συνεννόησης με το νηπιαγωγείο που ενημερώνει το δημοτικό για ανάγκες ή για νεά παιδιά μετά από διακριτική παρατήρηση από τους εκπαιδευτικούς. 

Πέρσι δωρεάν πρόγευμα λάμβαναν 13.300 μαθητές από όλες τις βαθμίδες και φέτος αναμένεται ο ίδιος αριθμός. 

Σύμφωνα με τον Επίτροπο Εθελοντισμού η στήριξη χιλιάδων μαθητών άρχισε πολύ πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, με την παραχώρηση σχολικών ειδών και ρουχισμού. 

"Τα στοιχεία που έχουμε τώρα από τις οργανώσεις αυτές είναι ότι 2 χιλιάδες 100 παιδιά έχουν στηριχθεί από τις οργανώσεις με γραφική ύλη είδη ένδυσης", είπε ο κ. Γιαννάκη. 

Ο ακριβής αριθμός των μαθητών που χρειάζονται στήριξη, θα ξεκαθαρίσει στα τέλη Σεπτεμβρίου. Στόχος τους Υπουργείου Παιδείας είναι να μην μείνει κανένας μαθητής χωρίς φαγητό στο σχολείο. 

Ευγενία Σέργη

Δ. Μιχαηλ

19/09/2017>09:06

Κρίμα Λυπάμαι όχι μόνον για τα παιδιά και τις οικογένειες που βρίσκονται σε αυτή τη θέση αλλά και γι' αυτούς που ΕΧΟΥΝ και βγαίνουν να πουν πως όλα πάνε καλά, πως δεν χρειάζονται τα κοινωνικά παντοπωλεία, πως δεν υπάρχει φτώχια και ανεργία στην Κύπρο και πως δεν έχουν να φάνε αυτοί που βαριούνται να δουλέψουν. Η φωτιά καίει πάντα εκεί που πέφτει................................

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.