Εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση της αστυνομίας σε όλους τους τομείς

Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμισης της αστυνομίας σε όλους τους τομείς. Σε θέματα λειτουργίας και αποτελεσματικότητας, αλλά και όσον αφορά τις προσλήψεις και προαγωγές.Αυτό δήλωσε ο υπουργός δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου μετά από επίσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού.

Πλήρη εκσυγχρονισμό, περισσότερη αποτελεσματικότητα και ριζική αναθεώρηση του τρόπου με τον οποίο προσλαμβάνονται και προάγονται οι αστυνομικοί, επιδιώκει ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Ιωνάς Νικολάου

Σε δηλώσεις μετά από επίσκεψη στην αστυνομική διεύθυνση Λεμεσού, ο κύριος Νικολάου παραδέχθηκε ότι θα πρέπει να γίνουν ουσιαστικές αλλαγές, ειδικά μετά τις νέες προσλήψεις που πιστεύεται ότι θα βοηθήσουν και θα ενισχύσουν το έργο της αστυνομίας.

 «Δεν θέλουμε να βλέπουμε να υπάρχει απογοήτευση μεταξύ των μελών της αστυνομίας και κάνω αυτήν την αναφορά ειδικότερα σήμερα που είμαστε σε μια διαδικασία προαγωγών. Χρειάζεται να γίνουν αλλαγές σε αυτά τα θέματα, αλλαγές που θα αφορούν τον τρόπο με τον οποίο ετοιμάζονται οι ετήσιες υπηρεσιακές εκθέσεις, ώστε αυτές να ανταποκρίνονται στην πραγματική προσφορά και αξία έκαστου μέλους. Δεν μπορεί να είναι ισοπεδωμένες»

O Υπουργός δικαιοσύνης και αρχηγός αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, ενημερώθηκαν για την εγκληματικότητα, την έλλειψη προσωπικού, αλλά και για κάποια ειδικά θέματα που αφορούν την πόλη και επαρχία Λεμεσού. Ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις τροχαίες παραβάσεις και στον αυξημένο αριθμό θανατηφόρων δυστυχημάτων.

«Έχουμε συζητήσει τη δυνατότητα της επιχειρησιακής ανάπτυξης της αστυνομίας με διάφορους τρόπους και νομίζω δεν χρειάζεται να πω κάτι περισσότερο επί αυτού, αλλά και στην περαιτέρω ανάλυση κάθε πληροφορίας, με σκοπό πάλι την πρόληψη,» ανέφερε ο Υπουργός.

Αναφερόμενος στις έρευνες για τα ερευνητικά προγράμματα του ΤΕΠΑΚ και Πανεπιστημίου Κύπρου, ο Υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η πλήρης διαλεύκανση τέτοιων υποθέσεων.

Αυγερινός Χρυσοστόμου

Ιορδάνης Ιορδάνους

19/09/2017>21:37

Έκαμες τα σιόνι

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.