Τι αλλάζει στον τρόπο ελέγχου διαβατηρίων από Δευτέρα

Τίθεται σε εφαρμογή από τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου νέα διαδικασία διαβατηριακού ελέγχου των Ευρωπαίων πολιτών.

Σε γραπτή ανακοίνωση της Hermes Airports, διαχειρίστριας εταιρείας των αεροδρομίων της Κύπρου, αναφέρεται ότι «από τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου, τίθεται σε εφαρμογή ο ευρωπαϊκός κανονισμός 458/2017 ο οποίος προνοεί νέα διαδικασία διαβατηριακού ελέγχου των Ευρωπαίων πολιτών».
 
Προστίθεται ότι «η οδηγία αυτή έχει ήδη εφαρμοστεί σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τον περασμένο Απρίλιο. Σημειώνεται ωστόσο, ότι η Κύπρος, ήταν ανάμεσα στις χώρες που είχαν εξασφαλίσει παράταση στην υποχρέωση εφαρμογής αυτής της οδηγίας, μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου».
 
Αναμένεται, συνεχίζει η ανακοίνωση «ότι η εφαρμογή αυτής της διαδικασίας θα αυξήσει τους απαιτούμενους χρόνους διεκπεραίωσης του Διαβατηριακού Ελέγχου. Ως διαχειριστές των αεροδρομίων, βρισκόμαστε σε διαβούλευση με την Αστυνομία και άλλους εμπλεκομένους φορείς για τη δυνατότητα  ενίσχυσης της επάνδρωσης των σημείων ελέγχου ή/και τη χρήση τεχνολογικής υποστήριξης».
 
Όπως και στα υπόλοιπα αεροδρόμια της Ευρώπης «έτσι και για μας, η παράμετρος αυτή είναι καταλυτικής σημασίας για την αποτελεσματική διαχείριση της κατάστασης. Για το λόγο αυτό, προσβλέπουμε σε σύντομη και θετική ανταπόκριση από πλευράς της Αστυνομίας, ταυτόχρονα όμως επιθυμούμε να ζητήσουμε τη συνεργασία και την κατανόηση του επιβατικού κοινού».
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση «όπως και κατά την περίοδο της καλοκαιρινής αιχμής, συμβουλεύουμε τους επιβάτες που αναχωρούν, να βρίσκονται στο αεροδρόμιο, τουλάχιστον δύο ώρες πριν από την αναχώρηση της πτήσης τους και να έχουν έτοιμα τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα».
 
Σημειώνεται ότι «το μέτρο αυτό είναι πανευρωπαϊκό και γίνεται για την καλύτερη προστασία των πολιτών. Η  κατανόηση και συνεργασία όλων, είναι απαραίτητη για την επιτυχή έκβαση της προσπάθειας μας» καταλήγει η γραπτή ανακοίνωση της Hermes Airports

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.