Τίμησαν τον σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή. Εκδήλωση αφιερωμένη στον Ν. Καζαντζάκη

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νικος Αναστασιάδης απένειμε το βραβείο του ιδρύματος Φώτος Φωτιάδης στον μεγάλο σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή για την τεράστια του προσφορά στον χώρο του Ελληνικού Πολιτισμού. Οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν και αποσπάσματα από την δημιουργία της ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή για την ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη.Ήταν μία βραδιά αφιερωμένη στον μεγάλο Έλληνα Συγγραφέα Νίκο Καζαντζάκη στην παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας αλλα και για του διεθνούς φήμης σκηνοθέτη Γιαννη Σμαραγδή.

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε το κοινωφελές επιστημονικό και πολιτιστικό ίδρυμα Φώτος Φωτιάδης σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας τον δήμο Λευκωσίας και το Πανεπιστήμιο Frederick παρουσιάστηκε το Making of της ταινίας για την ζωή και το έργο του Μεγάλου Έλληνα Συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη από τον σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή.

Στην εκδήλωση ο πρόεδρος της Δημοκρατίας απένειμε στον Γιάννη Σμαραγδή το βραβείο του ιδρύματος Φωτος Φωτιάδης για την τεράστια προσφορά τους στον Ελληνικό πολιτισμό. 

Εκ μέρους του προέδρου του κοινωφελούς επιστημονικού και πολιτιστικού ιδρύματος Φωτος Φωτιάδης την ομιλία του ανέγνωσε η κυρία Ιλόνα Φωτιάδου ενώ χαιρετισμό στην εκδήλωση απήυθυναν ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής ο πρύτανης του Πανεπιστημίου FREDERICK αλλά και ο δήμαρχος Λευκωσίας. 

Η ταινία του Γιάννη Σμαραγδή για την ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα Συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη δημιουργήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωσης 60 χρόνων από τον θάνατο του. 


Ευγενία Σέργη

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.