Ημερίδα για ανθρώπινα δικαιώματα και σύστημα ποινικής δικαιοσύνης

Ημερίδα με θέμα ανθρώπινα δικαιώματα και το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης πραγματοποιήθηκε το πρωί στο πλαίσιο των εορτασμών για την Παγκόσμια ημέρα Ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τα μέλη της αστυνομίας πρόταξε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και δημοσίας τάξεως Ιωνάς Νικολάου στο πλαίσιο ημερίδας με θέμα ανθρώπινα δικαιώματα και το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης.

«Σε μια δημοκρατική κοινωνία, η Αστυνομία εκπληρώνει ένα δύσκολο και απαιτητικό έργο. Ο αστυνομικός που καλείται να υπερασπιστεί τους νόμους δεν μπορεί να γίνεται ο ίδιος παραβάτης των νόμων, καταπατώντας τα ανθρώπινα δικαιώματα. Παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την ίδια την αστυνομία αποδυναμώνει τον ρόλο και το έργο της, κλονίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών και μειώνει το κύρος του θεσμού και της προσφοράς της αστυνομίας στην κοινωνία.»

Από την πλευρά του, ο Αρχηγός Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου τόνισε ότι η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποτελεί προτεραιότητα για την αστυνομία

«Είναι λοιπόν αναγκαίο τα μέλη μας να ενεργούν πάντοτε με επαγγελματισμό, ευαισθησία ακεραιότητα και σεβασμό.»

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στο πλαίσιο της Ημέρας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που γιορτάζεται στις 10 Δεκεμβρίου.

Θησέας Ιωάννου

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.