Συνάντηση Υπ. Δικαιοσύνης με τα μέλη του δικηγορικού συλλόγου

Λύσεις και εξηγήσεις στα προβλήματα που απασχολούν τους δικηγόρουςέδωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Ιωνάς Νικολάου στην συνάντηση που είχε με τα μέλη του δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας.

Η ακαταλληλότητα των κτιριακών εγκαταστασεων του επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας τέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης των μελών του δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Ιωνά Νικολάου. Τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δικηγόροι , ανέλυσε η πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου Λευκωσίας , Χρύσω Ιωαννίδου.

«Προβλήματα των δικηγόρων Λευκωσίας όπως την ακαταλληλότητα τον δικαστηριακών κτηρίων , την πληθώρα των εκκρεμουσών υποθέσεων, τους θεσμούς πολιτικής οικονομίας οι οποίοι χρήζουν άμεσης τροποποίησης. Την πλήρη στελέχωση των κενών διοικητικών θέσεων, την πλήρη εισαγωγή του συστήματος στενοτύπισης.» είπε.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης , αναφέρθηκε σε μια σειρά από έργα και μέτρα, που θα βελτιώσουν σημαντικά την εικόνα των δικαστηρίων.

«Η Λευκωσία αντιμετωπίζει πρόβλημα με τις κτιριακές εγκαταστάσεις. Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας προχωρά με στόχο το 2020 να αρχίσει η ανέγερση του. Σε σχέση με το οικογενειακό και εργατικό δικαστήριο. Έχει προκηρυχθεί ο διαγωνισμός.Το έργο θα ολοκληρωθεί σε 18 μήνες από τον Ιανουάριο.»

Σε ότι αφορά την στελεχωση των δικαστηρίων , ο υπουργός Δικαιοσύνης, διαβεβαίωσε πως έχει ενισχυθεί το προσωπικό και ότι αποτελεί δέσμευση του Υπουργείου Οικονομικών η συμπλήρωση όλων των κενών θέσεων.

«Το άλλο θέμα, το οποίο μας απασχολεί δημιουργώντας αυτού του είδους τις διαδικασίες των μικρών διαφορών, είναι τα δικηγορικά έξοδα για τις υποθέσεις που θα είναι πέραν των μικρών διαφορών.» είπε.

Εκτενή αναφορά έγινε και στα μέτρα που λήφθηκαν για τη βελτίωση του χρόνου απονομής δικαιοσύνης, όπως η είναι σύσταση του Διοικητικού Δικαστηρίου.

Σάββια Σιάτη

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.