Αλυσιδωτές εξελίξεις στη δίκη των πρώην στελεχών της Τρ. Κύπρου

Αλυσιδωτές εξελίξεις, που επηρεάζουν και την δεύτερη ποινική υπόθεση κατά της Τράπεζας Κύπρου, λόγω της χθεσινής απόφασης του Κακουργιοδικείου, στην πρώτη υπόθεση.

Αλυσιδωτές εξελίξεις, που επηρεάζουν και την δεύτερη ποινική υπόθεση κατά της Τράπεζας Κύπρου, μετά την χθεσινή απόφαση του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας.

Η οποία έχει οριστεί για τις 11 Ιανουαρίου 2018, για οδηγίες ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου, μετά την έφεση που καταχώρησε η Νομική Υπηρεσία στην απόφαση του μονομελούς εφετείου του Ανωτάτου, να εκδώσει προνομιακό διάταγμα certiorari, με το οποίο ακυρώνεται απόφαση του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας για συνέχιση της εκδίκασης της υπόθεσης.

Για την δεύτερη υπόθεση, που αφορά επίσης την Τράπεζα Κύπρου και υψηλόβαθμα στελέχη της, και η οποία είναι ορισμένη για προγραμματισμό στο Κακουργιοδικείο την ερχόμενη Δευτέρα, αναφέρθηκε με δηλώσεις του στο Μέρα Μεσημέρι, ο εκ των δικηγόρων Χρίστος Τριανταφυλλίδης.

«Το δικαστήριο είπε χθες, ότι συμφωνεί με την απόφαση του Ανωτάτου, πως είναι άκυρος ο κανονισμός, αλλά επειδή άκουσε και την υπόθεση στο σύνολο της, προχώρησε και έβγαλε απόφαση και επί της ουσίας.»

Η δεύτερη υπόθεση είναι ορισμένη για την Δευτέρα και επηρεάζεται άμεσα από την απόφαση του Ανωτάτου, ότι είναι άκυρο το κατηγορητήριο.

Η υπόθεση αφορά την εξαγορά των ελληνικών ομολόγων και την παράλειψη της Τράπεζας να ενημερώσει τους μετόχους για τους κινδύνους της εν λόγω επένδυσης και κατηγορούμενοι, είναι οι Αντρέας Αρτέμης, Γεώργιος Γεωργιάδης, Κώστας Σεβέρης, Ανδρέας Ηλιάδης, Γιάννης Κυπρή και Κώστας Χατζήπαπα. Το κατηγορητήριο της υπόθεσης περιλαμβάνει συνολικά έξι κατηγορίες, με τις τέσσερις να αφορούν το αδίκημα της χειραγώγησης της αγοράς και τις δύο το αδίκημα της ψευδορκίας.

Κυριάκος Κυριακίδης

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.