Στο επίκεντρο η αποκάλυψη Γιώργου Λιλλήκα

Στην κορυφή της προεκλογικής αντιπαράθεσης παρέμεινε και σήμερα η καταγγελία του Γιώργου Λιλλήκα, ότι κάποιοι προσπάθησαν να τον εξαγοράσουν για να αποσύρει την υποψηφιότητά του για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Στο θέμα τοποθετήθηκαν σήμερα κόμματα και εκλογικά επιτελεία, ενώ ο ίδιος ο Γιώργος Λιλλήκας δεν θέλησε να δώσει συνέχεια.

Γύρω από τη καταγγελία του Γιώργου Λιλλήκα για προσπάθεια εξαγορασμού του, επικεντρώθηκε και σήμερα η προεκλογική ατζέντα.

Δημοκρατικός Συναγερμός και Επιτελείο Αναστασιάδη επανήλθαν στο θέμα με τον Πρόδρομο Προδρόμου να κάνει λόγο για μείζον θέμα πολιτικής ηθικής και την Ανίτα Δημητρίου για πρακτικές καταρρακώνουν την Δημοκρατία.

Όπως είπε ο κος Προδρόμου «Εκδηλώνεται έμπρακτα νοοτροπία κάποιου που θέλει να επιβάλει το δικό του χωρίς κανένα ηθικό φραγμό και να εξαγοράζει με χρήματα την πολιτική επικράτηση. Η χώρα μας χρειάζεται ηγέτη που να εμπνέει τους πολίτες, με πολιτικές που κάνουν τη χώρα καλύτερη, και όχι τη δύναμη της εξαγοράς με χρήματα.»

 «Αυτές οι πρακτικές πλήττουν βάναυσα την δημοκρατία και εκφυλίζουν την πολιτική μας ζωή.» είπε η Αννίτα Δημητρίου.

Να πει τα πράγματα με το όνομα τους ζητά από τον Γιώργο Λιλλήκα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, δείχνοντας προς το Επιτελείο του Νικόλα Παπαδόπουλου, ενώ ο Υποψήφιος Πρόεδρος Σταύρος Μάλας, έσπευσε παράλληλα να ξεκαθαρίσει ότι οι εν λόγω καταγγελίες δεν αφορούν τον ίδιο ή το επιτελείο του.

«Έχει υποχρέωση και ο κ.Λιλλήκας να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς έχει συμβεί γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα, έχει υποχρέωση και το επιτελείο το οποίο κατηγορείται γι αυτό το θέμα, να υπερασπιστεί τον εαυτό του τεκμηριωμένα και κατά τρόπο πολύ συγκεκριμένο". Είπε ο Άντρος Κυπριανού.» είπε.

«Ο κ. Λιλλήκας οφείλει να ξεκαθαρίσει και να δώσει στοιχεία σε ότι αφορά τις καταγγελίες του, για να μην αφήνονται σκιές και υπόνοιες Αυτό απαιτεί ο σεβασμός προς το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αυτό απαιτεί ο σεβασμός προς τους πολίτες οι οποίοι παρακολουθούν εμβρόντητοι τα όσα διαδραματίζονται.» είπε ο Σταύρος Μαλάς.

Προτροπές που μάλλον έπεσαν στο κενό καθώς ο κος Λιλλήκας, απέφυγε σήμερα να αναφερθεί στις καταγγελίες του πόσο μάλλον να τις συγκεκριμενοποιήσει. Σιγή ιχθύος και από το Επιτελείο του Νικόλα Παπαδόπουλου, με εξαίρεση την γραπτή δήλωση του προέδρου της ΕΔΕΚ Μαρίνου Σιζόπουλου ο οποίος με αφορμή, όπως αναφέρει, τα διάφορα δημοσιεύματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ξεκαθαρίζει κατηγορηματικά ότι δεν είχε καμία συνάντηση με κανένα από τους υποψήφιους Προέδρους πέραν του Νικόλα Παπαδόπουλου.

 «Με αφορμή τα διάφορα δημοσιεύματα τα οποία βλέπουν το φως της δημοσιότητας, θέλω να δηλώσω κατηγορηματικά ότι δεν είχα καμία συνάντηση με κανένα από τους υποψήφιους Προέδρους πέραν του Νικόλα Παπαδόπουλου.»

Κυριάκος Πομηλορίδης

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.