Yπ. Υγείας: "Aυτός είμαι κι ας ενοχλεί κάποιους το ύφος μου"

Με πολύ έντονο ύφος οι ιατροί του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα καταδίκασαν τις τοποθετήσεις του Υπουργού υγειας . Τις χαρακτήρισαν ψευδείς ανήθικες ανυπόστατες και άκαιρες που στόχο είχαν να πλήξουν τους ιατρούς αλλά και να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη. Απαίτησαν μάλιστα από τον Υπουργό δημόσια απολογία. Ο κυρος Παμπορίδης απάντησε πως ποτέ δεν περιφρόνησε τους λειτουργούς υγείας και τον λυπεί αν θίχτηκαν οποιοιδήποτε.

Εξω φρενών με σοβαρές καταγγελίες κατά του Υπουργού υγείας παρουσιάστηκαν το πρωί οι ιατροί δημόσιου και ιδιωτικού τομέα μετά τις χθεσινές τοποθετήσεις του Υπουργού.

 Οι συντεχνίες των ιατρών ΠΙΣ ΠΑΣΥΚΙ ΕΝΙΚ ΣΕΣΙΚ και ΠΑΣΥΔΥ στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης τύπου τόνισαν πως η συμπεριφορά του Υπουργού ξεπέρασε κάθε όριο.

Απαιτούμε από τον Υπουργό δημόσια απολογία προς την ιατρική κοινότητα ανέφερε ο προεδρος του Παγκυπριους ιατρικού συλλόγου Πετρος Αγαθαγγέλου.

«Με ανυπόστατες και ψευδείς τοποθετήσεις δημόσια αφήνουν εκτεθειμένους όλους τους ιατρούς της Κύπρου και θεωρούμε ότι τέτοιου είδους τοποθετήσεις όχι μόνο είναι ανήθικες αδόκιμες και άκαιρες αλλά στόχος ήταν να πλήξουν επικοινωνιακά την ηγεσία του Παγκύρπιους ιατρικού συλλόγου τα μέλης της ιατρικής της επαγγελματικής μας οικογένειας αλλά και να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη.» είπε.

Ενώ πρόσθεσε ότι «Δεν θα αποδεχθούμε την απόδοση τίτλων και χυδαίων χαρακτηρισμών από τον Υπουργό υγείας , απαιτούμε από τον πολιτικό προϊστάμενο τον Υπουργό υγείας μία δημόσια απολογία προς την ιατρική κοινότητα στο βαθμό που αυτός κρίνει.»

Η ιατρική κοινότητα είπε απέδειξε έμπρακτα πως είναι υπερ της εφαρμογής ενός ορθα μελετημένου και δομημένου ΓΕΣΥ και θα ήταν σωστό εάν ειχε οποιεσδηποτε πληροφορίες περι του αντιθέτου να επικοινωνήσει με την ηγείσα του συλλόγου ανέφερε ο κύριος Αγαθαγέλου.


 Ο προεδρος της ΠΑΣΥΚΙ ανεφερε πως καθημερινά αποδεικνύεται ότι οι σχεδιασμοί του Υπουργείου δεν είναι καθόλου σωστοί.

«Είναι άξιον απορία πραγματικά πως θα προχωρήσουν μπροστά οι μεταρρυθμίσεις όταν οι ιατροί που είναι η ατμομηχανή αυτών των μεταρρυθμίσεων μένουν συνεχώς έξω από την διαβούλευση.» είπε ο κος Κούμας.

Αργά το απόγευμα ο Υπουργός Υγείας με δηλώσεις του ανέφερε πως ποτέ δεν περιφρόνησε τους λειτουργούς υγείας και τον λυπεί αν θίχτηκαν οποιοιδήποτε .

 «Κάποιοι βρίσκουν το ύφος μου ενοχλητικό. Λυπάμαι πολύ, αλλά αυτός είμαι και άλλωστε δεν νομίζω να έχει και ιδιαίτερη σημασία το ύφος ενός Υπουργού, αλλά το έργο που επιτελεί. Ας κριθώ λοιπόν από το έργο μου.»

Αναφερόμενος στο χθεσινό του μηνυμα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ανάφερε πως όσοι τον γνωρίζουν ξέρουν ότι ειναι και ο ίδιος δικηγόρος αλλα ξέρουν και το αν σέβεται η οχι τους λειτουργούς της δικαιοσύνης . Οπως επισης, είπε ,ειναι γνωστό ότι πρόερχεται απο οικογενεια ιατρών και ο σεβασμός του προς τους σκαπανείς της υγείας ειναι απεριόριστός και δεδομένος. Μοναδικός μου στόχος είπε είναι να υπηρετήσω τον Κύπριο πολίτη και να φανώ ωφέλιμος στον τόπο .

Εύχομαι και ελπίζω κατέληξε ότι θα όλοι μας θα φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών του κυπριακού λαού και να παραμείνουμε προσηλωμένοι στην αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων και την εισαγωγή του ΓεΣΥ.
Ευγενία Σέργη

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.