Συγκλονιστική η ομιλία του Κύπριου φοιτητή στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία(βίντεο)

Ο νεαρός ξεκίνησε την ομιλία του με τα λόγια του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, Κυπριανού που απαγχονίστηκε στις 9 Ιουλίου 1821," «Η Ρωμιοσύνη εν φυλή συνότζιαιρη του κόσμου, κανένας δεν εβρέθηκεν για να την-ι-ξηλείψη,[…]Η Ρωμιοσύνη εν να χαθή, όντας ο κόσμος λείψη!

Παρόν στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο για την Μακεδονιά που έγινε στην Αθήνα ήταν οι Κύπριοι φοιτητές.

Ο πρόεδρος της φοιτητικής παράταξης  ΔΡΑΣΙΣ – ΚΕΣ άνεβηκε στο βήμα και συγκίνησε το πλήθος με τον χαιρετισμό του.

Χαιρετισμός ΕΚΦ ΔΡΑΣΙΣ – ΚΕΣ στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:


«Η Ρωμιοσύνη εν φυλή συνότζιαιρη του κόσμου,

κανένας δεν εβρέθηκεν για να την-ι-ξηλείψη,

[…]Η Ρωμιοσύνη εν να χαθή, όντας ο κόσμος λείψη!

Αδέλφια Συνέλληνες,

Τιμή μας σήμερα να χαιρετίζουμε αυτό το μεγαλειώδες συλλαλητήριο και να βρισκόμαστε ανάμεσά σας να βροντοφωνάζουμε για την ανέκαθεν ΕΛΛΗΝΙΚΗ - ΚΑΙ ΜΟΝΟ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Η Ένωση Κυπρίων Φοιτητών δεν συμπαρίσταται απλά σε αυτόν τον αγώνα. Είμαστε στην πρώτη την γράμμη και το τονίζουμε, ότι η παραχώρηση του όρου Μακεδονία στους βαρβάρους δεν θα γίνει ΠΟΤΕ πραγματικότητα!

Ούτε Άνω, ούτε Νέα.. Όπως η Κύπρος, η Θράκη και η Ήπειρος, έτσι και η Μακεδονία, είναι μία, ελληνική και αδιαίρετη.

Αυτοί που την επιβουλεύονται και θέλουν να κλέψουν από την δόξα της και την μεγαλειώδη ιστορία της για να αναβαθμίσουν το “είναι” τους, να το ξεχάσουν! Όσο οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι και πιστεύουμε στην Ελλάδα, τα σχέδια τους θα πέφτουν στο κενό.

ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟΣ

ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ


Επιμέλεια: Στέλιος Τσιάρτας

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.