Το χρονικό της τραγωδίας με τον 10χρονο και οι κατηγορίες εναντίον των 2 γιατρών

Σύμφωνα με την Αστυνομία, εναντίον των δύο Ιατρών έχει προκύψει μαρτυρία, ότι είχαν εξετάσει και διαχειριστεί, τον αποβιώσαντα 10χρονο μαθητή Σταύρο Γιωργαλλή από τα Κλαυδιά.

Συγκλονισμένη η κοινή γνώμη παρακολουθεί τις εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου του 10χρονου Σταύρου 
Γιωργαλλή.Δύο γιατρούς 37 και 65 χρόνων συνέλαβε στις 2.30 τα ξημερώματα η αστυνομία σχετικά με την υπόθεση.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, εναντίον των δύο Ιατρών έχει προκύψει μαρτυρία, ότι είχαν εξετάσει και διαχειριστεί, τον αποβιώσαντα 10χρονο μαθητή Σταύρο Γιωργαλλή από τα Κλαυδιά. 

Οι δυο γιατροί οδηγήθηκαν ενώπιον επαρχιακού δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο διέταξε την πενθήμερη κράτησή τους. Εκδίδοντας τα διατάγματα κράτησης των δύο γιατρών ο Δικαστής ανέφερε ότι υπάρχουν εύλογες υποψίες για διάπραξη των αδικημάτων. Οι δύο γιατροί, θεωρούνται ύποπτοι σύμφωνα με Αστυνομικό εκπρόσωπο, για «πρόκληση θανάτου από αμελείς και απερίσκεπτες πράξεις».

Νεκροτομή επί της της σορού του άτυχου 10χρονου Σταύρου Γιωργαλλή, διενήργησε ο ιατροδικαστής Σοφοκλής Σοφοκλέους οπως κατέδειξε η νεκροτομη ο θάνατος του παιδιου προήλθε από βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση.Εκ μέρους της οικογένειας παρον στη νεκροτομή ηταν και ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης.


Το χρονικο της τραγωδίας


Όπως λέχθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου από την Αστυνομία στο πλαίσιο των ερευνών της αναμένεται να ληφθούν ακόμη 18 καταθέσεις. Κατά την σύλληψή τους ο 63χρονος ανέφερε ότι δεν έχει να πει τίποτα ενώ ο 37χρονος είπε ότι είναι απαράδεκτο.

Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο, χθες 11/05/2018 στις  11:10πμ, ο δεκάχρονος Σταύρος Γιωργαλλή, τέως από το χωρίο Κλαυδιά, είχε μεταφερθεί από την μητέρα του στο ΤΑΕΠ του Γεν. Νοσοκομείου Λάρνακας για εξέταση μετά από ατύχημα που είχε στο σχολείο κατά την διάρκεια του μαθήματος γυμναστικής.  Σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης, το νεαρό αγόρι εξέτασε αρχικά ο Διευθυντής του ΤΑΕΠ  και στη συνέχεια εξετάστηκε από τον 2ο ύποπτο, αλλά έγινε και εξέταση στο παιδί και ταυτόχρονα από τους δύο υπόπτους. 
 
Διαπιστώθηκε ότι το παιδί έφερε τραύμα στην αριστερή κροταφοβρεγματική περιοχή και ότι υπήρχε μικρό κεφαλαιμάτωμα. Σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης, οι δύο ύποπτοι δε διαπίστωσαν εξωτερική αιμορραγία ή θλαστικό τραύμα. Το παιδί δεν είχε ρινόρροια η ωτόρροια, δηλαδή εκροή διαυγούς υγρού ή αίματος από το αυτί ή την μύτη. Σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης, οι δύο ύποπτοι, «διαπίστωσαν ότι το παιδί ήταν ισοκορικό με αντιδρώσες κόρες ματιού και προχώρησαν σε ωτοσκόπηση και στα δύο αυτιά όπου δεν διαπιστώθηκε αιμοτύμπανο».
 
Το παιδί υποβλήθηκε σε ακτινογραφική εξέταση κρανίου, έπειτα από κοινή απόφαση των δύο υπόπτων. Η  ακτινογραφία εξετάστηκε από τους δύο ύποπτους Ιατρούς και σύμφωνα με τους ίδιους, ανέφερε ο εξεταστής της υπόθεσης, διαπίστωσαν ότι το παιδί δεν είχε κάταγμα και συνέχιζε να βρίσκεται σε άριστη κλινική κατάσταση και δόθηκαν  γραπτές οδηγίες στην μητέρα για παρακολούθηση της υγείας του. Το παιδί έλαβε εξιτήριο.  
 
Ο εξεταστής της υπόθεσης ανέφερε επίσης ότι η ακτινογραφία από τους ίδιους τους γιατρούς και δεν εξετάστηκε από ακτινολόγο, οι δύο ύποπτοι εξέτασαν από μόνοι τους την ακτινογραφία παρόλο που κατά τον δεδομένο χρόνο, βρισκόταν σε καθήκον στο ακτινολογικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας ακτινολόγος, και δεν ζήτησαν επιθεώρηση, ή εξέταση και ετοιμασία έκθεσης της ακτινογραφίας από αυτόν. 
 
Το παιδί στη 1:10 χθες το μεσημέρι, μεταφέρθηκε ξανά από την μητέρα του στο ΤΑΕΠ του Γεν. Νοσοκομείου Λάρνακας. Ανέφερε στους γιατρούς ότι το παιδί  είχε πόνο στο κεφάλι και μειωμένο επίπεδο συνείδησης. Το παιδί εξετάστηκε εκ νέου από τους ίδιους γιατρούς, οι οποία διαπίστωσαν ανισοκορία με μυδρίαση στην αριστερή πλευρά και μειωμένο επίπεδο στην κλίμακα Γλασκόβης. Οι δύο γιατροι κάλεσαν αμέσως αναισθησιολόγους και χειρουργούς και ετοιμάστηκε παραπεμπτικό για επείγουσα αξονική τομογραφία εγκεφάλου.
 
Την ίδια μέρα έγινε αξονική τομογραφία στο παιδί η οποία γνωματεύθηκε από τον  επί καθήκοντι ακτινολόγο ο οποίος γνωμάτευσε ότι υπήρχε επισκληρίδιο αιμάτωμα στο αριστερό εγκεφαλικό ημισφαίριο στην πλευρά που ήταν ο τραυματισμός. Για την γνωμάτευση αυτή, έλαβε γνώση και ο Διευθυντής του ΤΑΕΠ.
 
Μετά από αυτή την εξέλιξη, το παιδί διασωληνώθηκε και διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Γεν. Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση από νευροχειρουργό-παιδοχειρουργό. Το 10 χρόνων αγόρι απεβίωσε κατά τη διάρκεια του χειρουργείου, στις 16:55 χθες το απόγευμα.

Στον θάνατο του παιδιού συνέβαλε επισκληρίδιο αιμάτωμα

 Σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης, οι χειρουργοί στη Λευκωσία συμπλήρωσαν έντυπο προεγχειριτικής εκτίμησης σύμφωνα με το οποίο το παιδί είχε παραλληφθεί «διασωληνωμένο στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας η ώρα 15:00 και μεταφέρθηκε στο χειρουργείο υπό καρδιοαναπνευστική αναζωγόνιση σε ανακοπή η ώρα 16:00 για επείγουσα κρανιοτομή για αποσυμπίεση ενδοκρανίας πίεσης (ως αιτία της ανακοπής)».  Στο χειρουργείο σύμφωνα με το έντυπο χειρουργείου υπέστη καρδιακή ανακοπή παρ’ όλο που είχε υποβληθεί σε αριστερά κροταφομετωπιαία κρανιοτομή.
 
Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο, ο ακτινολόγος που εξέτασε στη συνέχεια την ακτινογραφία που αρχικά έγινε στο παιδί, διαπίστωσε εμφανές κάταγμα κροταφικού οστού.
 
Συμφώνα με τον εξεταστή της υπόθεσης, «στον θάνατο του παιδιού συνέβαλε επισκληρίδιο αιμάτωμα που προκλήθηκε συνεπεία του τραυματισμού του, το οποίο δεν εντοπίστηκε και αντιμετωπίστηκε κατάλληλα από τους δύο υπόπτους».
 
Οι δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στις 0235 και 0238 μετά τα μεσάνυχτα  και όταν τους επιστήθηκε η προσοχή τους στον Νόμο ο 1ος ύποπτος απάντησε «Δεν θέλω να πω τίποτε» και ο 2ος είπε: «Είναι απαράδεκτο». 
 
Αναμένεται να ληφθούν 4 καταθέσεις, από το σχολείο του και το οικογενειακό του περιβάλλον του 10χρονου και 18 καταθέσεις από το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας και Λευκωσίας.  Το χρονικο της τραγωδίας
Το χρονικο της τραγωδίας
Το χρονικο της τραγωδίας

Florentina Boboc

13/05/2018>07:48

Ime mitera.Eho moro 5 xrono kai miso.Fetos epiasa to moro mou 3 fores ktipimenos,sta matia apo nipiagogio Agio Lazaro B,apo Larnaka.Den tilefonisan protes boities..Mou ipe i daskala tou moro otan to rotisa gia ti den tilefonate protes boities abou ine ktipima sto kefali,mou apandise an pefti XAME kai den sikoni kai an den anapnei,tote fobitika kai irte kai o mbambas tou moro mou ti itan ekso apo Larnaka kai pirame to moro se protes boities.Molis eftase o mbambas tou moro mou sto nipiagogio toidio rotise sto nipiagogio i dieftrindria gia ti den tilefonate se protes boities abou ine ktipima sto kefali kai tous apandise mono an ine poli sobara kai etrexe sinexia ema kai pigame bouriti se protes boities me aftoginito tou mbambas tou moro mou abou ego den ksero na odigo,irta bouriri perpatiti apo super market SKLABENIDIS mehri nipiagogio eftasa se 10-15 lepta. I I delefteia ktipima ehgine otan akepse skolio proti mera meta giortes tou cxristougiena kai Itopiousa ipourgio Pedia kai grafio efimeria kai apo iporgio pedia apo Aradipou ipan telika etsi irte apo spiti diladi ego to derno.Apo grafio efimeria ipe eee etsi ine mora ktipisoun,ute fotografia me to moro ktipimenos en efele na di i litourgos mas igogeniako i kiria Panagiota Papakirikou?.Den efelan na kalesoun protes boitis.Kafe fora otan ktipise itan stin mati???Tora abou pethane o kaimenos agori 10 hrono na gini sostes erebnes abou se mena kapio antropos ti ine se desmos gonio ,apo nipiagogio pou paie to moro mou me apili mou lei,prosehe to moro sou krima. Ego nomizo kapios prokalouse kai to esprokse na ktipisi to moro.neo kai o dikos mou kapio prokalai ola afta kai gia to micros Sotiris 10 hrono ti pethane paraskevi....????

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Dinos Ioannou

12/05/2018>16:34

Στη Δημοσια Υγεια εξεταζονται ολα τα περιστατικα με τον ιδιον φακο, οι γιατροι δεν υπεισερχονται σε βαθος, γιαυτο γινονται αυτα τα λαθη που ονομαζονται ιατρικη αμελεια. Πρεπει επιτελους να καταλαβουν οτι οταν ενας τρεχει στις Πρωτες Βοηθειες εχει καποιο προβλημαμ μικρο ή μεγαλο και να του διδεται η απαραιτητη προσοχη. Ολοι λυπουμαστε για την κατασταση των νοσοκομειων μας, μονο η Κυβερνηση σφυριζει αδιαφορη.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.