Στα χέρια του Υπ. Παιδείας το πόρισμα για τον θάνατο του Σταύρου

Αυριο αναμένονται ανακοινώσεις από το Υπουργείο Παιδείας, στη βάση του πορίσματος που παρέλαβε σήμερα ο Κώστας Χαμπιαούρης , για τις συνθήκες τραυματισμού του δεκάχρονου Σταύρου, που οδήγησε τελικά στο θάνατό του. Για τα γεγονότα στο σχολείο του Αλεθρικού ενημερώθηκε και η Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, που ζητά να επανεξεταστούν επειγόντως τα μέτρα ασφαλείας στους σχολικούς χώρους.Στα χέρια του Υπουργού Παιδείας βρίσκεται από το πρωί το πόρισμα του ερευνώντα λειτουργού και των λειτουργών του Γραφείου Ασφάλειας και Υγείας του Υπουργείου Παιδείας οι οποίοι είχαν βρεθεί στο Αλεθρικό για να ερευνήσουν τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν σχετικά με τον θανάσιμο τραυματισμό του Σταυρου Γιωργαλλή. 


"Εχω το πόρισμα και θα το μελετήσω σήμερα. Θα το δω μαζί με την Νομική μας Σύμβουλο και τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας . Θα δούμε τι λέει το πόρισμα και αναλόγως θα κινηθούμε", δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης. 

Για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε την ζωή του ο δεκάχρονος μαθητής ενημερώθηκε σε κεκλεισμένων των θυρών συνέδρια και η Επιτροπή Παιδείας της βουλής. Καθολική διαπίστωση των μελών της είναι οτι θα πρέπει να εξετάσουν εκ νέου τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται στα σχολεία και να εκσυγχρονιστούν. 

Ο πρόεδρος της πιτροπής Κυριάκος Χατζηγιαννης ανέφερε οτι θα πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα διαχείρισης των κινδύνων οι οποίοι στο σύνολο τους είναι προβλέψιμοι, και συμπλήρωσε πως θα πρέπει οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί και οι διευθυντές των σχολείων να καταγράψουν τους κινδύνους που ελλοχεύουν στα σχολεία ώστε να ληφθούν διορθωτικά μέτρα. 

Η Επιτροπή Παιδείας της βουλής θα εγγράψει θέμα εκσυγχρονισμού και ασφαλείας στους σχολικούς χώρους και αναμένεται να συζητηθεί άμεσα. 

Στέλλα Κόκκινου - Γεωργιάδου

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.