Πειθαρχική εναντίον δασκάλου μετά τον θάνατο του Σταύρου

Πειθαρχική έρευνα εναντίον του δασκάλου που είχε την ευθύνη του τμήματος την ώρα του μαθήματος που τραυματίσθηκε ο 10χρονος Σταύρος Γιωργαλλής, διέταξε ο Υπουργός Παιδείας.

Τη διενέργεια πειθαρχικής έρευνας εναντίον του εκπαιδευτικού που είχε την ευθύνη του τμήματος την ώρα που τραυματίστηκε ο 10χρονος μαθητής Σταύρος Γιωργαλλής ανακοίνωσε το απόγευμα ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης, διευκρινίζοντας όμως, πως ο εκπαιδευτικός δεν θα τεθεί σε διαθεσιμότητα. 

"Πρέπει να τονίσουμε ότι είναι έρευνα που γίνεται και δεν είναι ένοχος ο εκπαιδευτικός, αυτό να το ξεκαθαρίσουμε. Απλά μέσα από τη διοικητική έρευνα έχει προκύψει η ανάγκη αυτή. Η πειθαρχική έρευνα αναφέρεται σε ένα άτομο. Εάν όμως ο ερευνών λειτουργός διαπιστώσει ότι πρέπει να πάρει καταθέσεις και από άλλα άτομα και διαπιστώσει ότι έχουν κι άλλοι ευθύνες, μπορεί να προχωρήσει". 

Στο μεταξύ, η Παγκύπρια οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων απέστειλε σήμερα προς τον Υπουργό Παιδείας πολυσέλιδη επιστολή με μια σειρά από ερωτήματα σε σχέση με τα θέματα ασφάλειας και υγείας στις σχολικές μονάδες. 

Μεταξύ άλλων, εγείρει ζητήματα για την καταλληλότητα των γηπέδων, για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθούν οι εκπαιδευτικοί σε περιπτώσεις τραυματισμού παιδιών, αλλά και στους ελέγχους που πρέπει να πραγματοποιεί το Υπουργείο Παιδείας, σε σχέση με τις προδιαγραφές για τη λειτουργία των σχολείων: 

"Λαμβάνονται μέτρα, ήταν ένα ατυχές συμβάν. Πάντοτε υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, θα τα δούμε όλα μέσα από τη συζήτηση που θα ακολουθήσει, τον διάλογο και εκεί που χρειάζεται να κάνουμε βελτιωτικές κινήσεις, θα τις κάνουμε. Δεν πρέπει να επικρατήσει πανικός, τα σχολεία μας είναι ξέφραγο αμπέλι και τα παιδιά μας κινδυνεύει". 

Ο κύριος Χαμπιαούρης διαβεβαίωσε πως θα έχει συνάντηση με τα μέλη της συνδικαλιστικής οργάνωσης των δασκάλων, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις αρχές Ιουνίου και στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.


Δείτε ΕΔΩ. Θάνατος 10χρονου μαθητή: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι δύο γιατροί

Και ΕΔΩ Υπ. Υγείας: Βέλη κατά των συντεχνιών- "Οι γιατροί να κλείσουν τα αυτιά τους στις Κασσάνδρες"

Ο Υπουργός Παιδείας στο Μέρα Μεσημέρι 


ANT1 Newsroom

Σάββια Σιάτη

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.