Έρχεται η σχολή για τους... άτακτους οδηγούς

Εγκρίνει αύριο η Oλομέλεια της Bουλής το νομοσχέδιο για την δημιουργία σχολής οδηγών. Θα φοιτούν όσοι οδηγοί κατ' επανάληψη παραβιάζουν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Αύριο στην Oλομέλεια η σχολή για τους οδηγούς που αρνούνται να συμμορφωθούν με τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Ομόφωνα αναμένεται η ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου που προβλέπει την δημιουργία της σχολής. 

Σε αυτή δικαίωμα ή και υποχρεωτική φοίτηση έχουν τέσσερεις κατηγορίες οδηγών. 
Αυτοί που το δικαστήριο θα τους υποχρεώνει να παρακολουθούν μαθήματα, οδηγοί που έχουν στερηθεί την άδεια οδήγησης για περισσότερους από 3 μήνες, οδηγοί που έχουν συμπληρώσει δύο φορές εντός του χρόνου 12 βαθμούς ποινής και τέλος όσοι οδηγοί επιθυμούν ώστε να τους διαγραφούν βαθμοί και έχουν περισσότερους από δέκα βαθμούς ποινής. 

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Συγκοινωνιών Γιώργο Προκοπίου,πρόκειται για εξειδικευμένες σειρές μαθημάτων, ο οποίες θα λειτουργούν υπό την ευθύνη του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης. Ππως εξήγησε, η Σχολή θα λειτουργήσει στη Λευκωσία και θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες επαρχίες, αφού διαπιστωθούν και οι ακριβείς ανάγκες. 

Στις τρείς κατηγορίες που είναι υποχρεωτική η φοίτηση εάν ο οδηγός δεν το πράξει τότε διαπράττει ποινικό αδίκημα το οποίο επισύρει μέχρι και 6 μήνες φυλάκιση ή και 2 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο. 

Τα μαθήματα θα είναι απογευματινά και θα γίνονται από ειδικούς του αντικειμένου. Οι οδηγοί που θα φοιτούν θα καταβάλλουν μικρό αντίτιμο. Όλες οι εκκρεμότητες αναμένεται να ξεκαθαριστούν με τους κανονισμούς που θα καταθέσει το υπουργείο δικαιοσύνης. 


Στέλλα Κόκκινου - Γεωργιάδου

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.