Σε τροχιά αυτονόμησης τα δημόσια νοσηλευτήρια

Σε τροχιά αυτονόμησης τα δημόσια νοσηλευτήρια. Διορίζονται τρεις διευθυντές στον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών υγείας, οι οποίοι αναμένεται να συνδράμουν στον εκσυγχρονισμό της δημόσιας υγείας.


Σε ρυθμούς προετοιμασίας ενόψει της επικείμενης αυτονόμησης των δημόσιων νοσηλευτηρίων μπαίνει ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας. 

Περί τα μέσα Σεπτεμβρίου διορίζεται ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού, ενώ θα ακολουθήσει ο διορισμός του Επιχειρησιακού και του Οικονομικού Διευθυντή. 

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο εκπρόσωπος του οργανισμού Πάμπος Χαριλάου, εξήγησε ότι οι διορισμοί θα διαδραματίσουν μεγάλο ρόλο στην ανάπτυξη των υπηρεσιών υγείας του τόπου. 

«Για να μπορέσουμε να μπούμε στην τροχιά της αυτονόμησης ήταν επιτακτική ανάγκη να διοριστούν οι τρεις αυτοί διευθυντές στην κεντρική διοίκηση του οργανισμού. Όλες οι διαδικασίες είναι στη θέση τους, την επόμενη Παρασκευή δημοσιεύονται οι θέσεις αυτές ούτως ώστε να δοθεί χρόνος 4 εβδομάδων για να υποβληθούν οι οποιεσδήποτε αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους», εξήγησε. 

Ο κ. Χαριλάου εξήγησε ότι ο Γενικός διευθυντής θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην προετοιμασία όλων των υπηρεσιών υγείας ενόψει της επικείμενης αυτονόμησης τόσο των δημόσιων νοσηλευτηρίων όσο και των κέντρων υγείας. Ο οικονομικός διευθυντής θα διαχειρίζεται τα οικονομικά του οργανισμού, τα οποία φτάνουν το μισό δισεκατομμύριο ευρώ σε προϋπολογισμό, ενώ ο επιχειρησιακός διευθυντής θα διοικεί πέραν των 5000 υπαλλήλων. Πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσει ο διορισμός των διευθυντών των διευθύνσεων του οργανισμού καθώς και των προϊστάμενων των μονάδων της κεντρικής διοίκησης του οργανισμού. 

«Ευελπιστούμε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα είναι στη θέση τους έτσι ώστε να είναι σε θέση από τις αρχές Ιανουαρίου 2019 τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας να μπουν στην τροχιά αυτονόμησης», ανεφερε ο κ.Χαριλάου. 

Υπενθυμίζεται ότι η Ολομέλεια της Βουλής υπερψήφισε κατά πλειοψηφία τα πιο πάνω σχέδια υπηρεσίας, στην τελευταία της συνεδρία την Παρασκευή. 


Μαίρη Αυξεντίου

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.