Ρυάκι - χωματερή: Εικόνες ντροπής παρά το ΓΣΠ. Δραματική η κατάσταση

Ρυάκι στα Λατσιά, έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο.

Δραματική η κατάσταση σε ρυάκι στην περιοχή Λατσιών . Ντροπιαστικές εικόνες με τεράστιο συσσωρευμένο όγκο σκουπιδιών. 

Αυτούσια η ανακοίνωση από το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία πολιτών:

Μετά από νέες καταγγελίες που δέχθηκε το γραφείο του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών για συσσώρευση αποβλήτων σε ρυάκι που βρίσκεται μεταξύ ΓΣΠ και Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, αντιπροσωπία της Επαρχιακής Επιτροπής Λευκωσίας επισκέφθηκε την περιοχή, όπου διαπίστωσε πως το ρυάκι έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο, με ένα τεράστιο συσσωρευμένο όγκο παντός είδους αποβλήτων.

Συγκεκριμένα, στην προέκταση  της οδού Κωνσταντινουπόλεως στο Στρόβολο, η οποία μετατρέπεται σε χωματόδρομο και καταλήγει σε ρυάκι, εντοπίσαμε έναν ανεξέλεγκτο σκουπιδότοπο, γεγονός άκρως ανησυχητικό μιας και πρόκειται για μια από τις ομορφότερες περιοχές φυσικού κάλλους στην μείζονα Λευκωσία. 

Καταγγελίες για την παράνομη απόρριψη αποβλήτων στην συγκεκριμένη περιοχή, έγιναν και πριν από 2 περίπου χρόνια, όταν μετά από έρευνα μας, διαπιστώσαμε πως είναι ευθύνη του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων η προστασία του ρυακιού σε μια περιοχή που εμπίπτει εντός των δημοτικών ορίων Λατσιών και γειτνιάζει με τους Δήμους Στροβόλου και Λακατάμιας σε κάποια σημεία. 

Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και πρέπει άμεσα να απομακρυνθούν όλα τα απόβλητα λαμβάνοντας μέτρα πρόληψης, ώστε να τερματιστεί το φαινόμενο απόρριψης αποβλήτων στην περιοχή.  

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών προέβη ήδη στις δέουσες ενέργειες, αναφέροντας την τραγική κατάσταση που προκαλείται από ασυνείδητους συμπολίτες μας, στα αρμόδια κρατικά τμήματα. 

Ήδη περιμένουμε την λειτουργία των αδειοδοτημένων Πράσινων Σημείων που βρίσκονται σε διάφορες περιοχές της Κύπρου, με την ελπίδα ότι θα ελαχιστοποιηθεί το φαινόμενο αλόγιστης απόρριψης αποβλήτων στην ύπαιθρο.

Φωτογραφίες:


image

image

image

image

image

Charis

29/08/2018>10:01

Δυστυχώς δεν είναι μόνο στα Λατσια αυτή η κατάσταση... ελάτε στα χωριά να δείτε, στο χωριό μου εμένα παντού είναι σκουπιδότοπος, κάθε ρυάκι και σκουπίδια, κάθε βουνό και σκουπίδι!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.