Στον αέρα η νέα σχολική χρονιά - Παράκληση Χαμπιαούρη να πέσουν οι τόνοι

Έκκληση να πέσουν οι τόνοι και να μπουν σε εντατικό διάλογο ώστε να αρχίσει η σχολική χρονιά ομαλά απηύθυνε στις εκπαιδευτικές οργανώσεις ο Υπουργός Παιδείας. Κάλεσε ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ να αποδεχθούν την νέα πρόταση της Κυβέρνησης. Δεν βγήκε άσπρος καπνός ούτε από την σημερινή πολύωρη συνεδρία των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Παιδείας και Εργασίας.

Μία μόλις βδομάδα πριν την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία και το αδιέξοδο στην παιδεία συνεχίζεται. Δεν βγήκε άσπρος καπνός ούτε από την σημερινή κοινή συνεδρία των επιτροπών παιδείας και εργασίας της Βουλή με την Κυβέρνηση και τους εκπαιδευτικούς να εμμένουν στις δικές τους θέσεις

Έκκληση να αποδεχθούν την αναθεωρημένη πρόταση της Κυβέρνησης, απεύθυνε ο Υπουργός Παιδείας σε ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ,οι εκπαιδευτικές οργανώσεις όμως την απέρριψαν ενώπιων των δύο κοινοβουλευτικών επιτροπών. 

Σε δηλώσεις μετά το τέλος της συνεδρίας, ο Κώστας Χαμπιαούρης ανέφερε ότι η χθεσινή πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας εμπεριέχει πολύ θετικά στοιχεία και δίνει χώρο στο διάλογο που θα οδηγήσει στην επίλυση των διαφορών: "Θερμή παράκληση να πέσουν οι τόνοι, να μπούμε σε ένα εντατικό διάλογο και να λειτουργήσουν τα σχολεία μας με τους καλύτερους οιωνούς. Διέξοδος σε αυτό η χθεσινή πρόταση του προέδρου της δημοκρατίας". 

Απορρίπτοντας την πρόταση, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ανέφεραν ότι δεν είναι ώρα για παιχνίδια εντυπώσεων, προσθέτοντας ότι δεν πρόκειται να βρεθεί λύση ενώσω τα μέτρα που αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο βρίσκονται σε ισχύ: «Την πρόταση που αναφέρει ο υπουργός είπα ξεκάθαρα ότι δεν την αποδεχόμαστε. Θα είμαστε στα σχολεία μας γιατί ντρέπομαι να μην λυθούν τα προβλήματα και εγώ να πάω στη ΠΟΕΔ», ανεφερε ο προεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού. 

Στο μεταξύ πρόταση του Δημοκρατικού Κόμματος που κατατέθηκε ενώπιων των δύο επιτροπών, προτείνει την αναβολή και την παραπομπή τριών εκ των τεσσάρων μέτρων που αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο, στα αρμόδια θεσμικά όργανα του Υπουργείου ή του κράτους με στόχο να ολοκληρωθεί η συζήτηση εντός τριών μηνών, ενώ το ΑΚΕΛ επιμένει ότι μόνη διέξοδος, είναι η πρόταση που κατέθεσε η πλειοψηφία των κομμάτων την περασμένη Τετάρτη. 

Ένταση επικράτησε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Βουλής μετά και τις τοποθετήσεις του γενικού ελεγκτή, ο οποίος ζήτησε μεταξύ άλλων την θεσμοθέτηση των απαλλαγών. Ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, απέβαλε τον αντιπρόεδρο της ΟΕΛΜΕΚ Παντελή Νικολαΐδη από την συνεδρία λόγω ανάρμοστης και υβριστικής ανάρτησης σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης που στόχο είχε τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη. 

Μιλώντας στην μεσημβρινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο κ. Νικολαΐδης ανέφερε ότι είναι απορίας άξιον πως ο Γενικός Ελεγκτής κατέληξε σε συγκεκριμένα συμπεράσματα χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση: «Ανέφερε κάποια στοιχεία χωρίς να δώσει επιστημονική τεκμηρίωση. Όταν μιλάς με όρους χρηματοοικονομικούς πρέπει να παραθέτεις πιο χρηματοοικονομικό μοντέλο έχεις χρησιμοποιήσει. Οι απορίες μας είναι πως έχει καταλήξει σε αυτά τα συμπεράσματα». 

Στο μεταξύ συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας και τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών οργανώσεων είχε μετά το πέρας της συνεδρίας ο Πρόεδρος της Βουλής. 
Ενώ όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου της Βουλής, ο Δημήτρης Συλλούρης θα είναι σε συνεχή επαφή τόσο με τον Υπουργό όσο και με τους εκπαιδευτικούς, τα κόμματα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για ό,τι και όταν χρειαστεί.*Φωτογραφίες: Ανδρέας Μανώλη


AO3_I1080

AO3_I1096

AO3_I1211

AO3_I1238

AO3_I1347

AO3_I1354

AO3_I1553

AO3_I1633

AO3_I1665

AO3_I1777

AO3_I1784

AO3_I1814

AO3_I1868

AO3_I1875

AO3_I1925

AO3_I1944

AO3_I1981

AO3_I2014

AO3_I2041

AO3_I2047

AO3_I2052


40464201_238722536811276_8075680269111132160_n
 
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.