Ανησυχούν οι γονείς Μέσης και εισηγούνται αναβολή 5 ημερών στην έναρξη των μαθημάτων

Παράταση στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς εισηγούνται οι Οργανωμένοι Γονείς Μέσης. Καλούν τον Υπουργό να χρησιμοποιήσει το δικαίωμα που του παρέχει ο Νόμος μέχρι να πρυτανεύσει η λογική.

Εισήγηση από την Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης προς τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη να ασκήσει το δικαίωμα που του παρέχει ο νόμος και να αλλάξει την ημερομηνία έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς που είναι για την Παρασκευή έτσι ώστε τα παιδιά να μην βρεθούν στη μέση της διαμάχης. 

Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Κυριάκος Νικηφόρου δήλωσε: "Είναι η κατάσταση όπως έχει δημιουργηθεί τεταμένη και εμάς όλα αυτά μας ανησυχούν. Τα μέτρα των εκπαιδευτικών σίγουρα βραχυκυκλώνουν το όλο σύστημα. Για να κερδηθεί χρόνος να δούμε πως επιλύεται το πρόβλημα". 

Οι γονείς εκφράζουν ανησυχία και για το γεγονός ότι ακόμη δεν έχουν διευκρινιστεί και επιλυθεί τα προβλήματα με την εφαρμογή των νέων κανονισμών λειτουργίας των σχολείων όπως επίσης και με το τι θα γίνει με τις εξετάσεις ανά τετράμηνο.

"Σεβόμαστε την εισήγηση των γονέών για να δοθεί παράταση στην έναρξη των μαθημάτων και κατανοούμε τις ανησυχίες τους", απαντά ο πρόεδρος της εκπαιδευτικής οργάνωσης των καθηγητών ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους:

"Το να μετατεθεί κατά μια εβδομάδα η έναρξη των μαθημάτων δεν νομίζω να λύει ουσιαστικά το πρόβλημα όμως είναι κάτι που σίγουρα το σεβόμαστε και κατανοούμε και τους λόγους γιατί πραγματικά οι λόγοι που αναφέρονται στην συνέχεια είναι σοβαροί".

Την ίδια ώρα η Συνομοσπονδία Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης μετά και την παραίτηση του προέδρου της για επαγγελματικούς λόγους συνήλθε εκτάκτως το απόγευμα για αξιολόγηση της κατάστασης με στόχο να ληφθούν αποφάσεις για τα επόμενα βήματα . Έκκληση τους είναι να αφήσουν οι δυο πλευρές την αντιπαράθεση και να προσέλθουν στον διάλογο. 
Ευγενία Σέργη

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.