Διαβεβαιώσεις ότι δεν κλείνουν Κέντρα Υγείας λόγω ΓεΣΥ - Ζητούν ρυθμίσεις για μεταφορά των ηλικιωμένων

Διαβεβαιώσεις ότι κανένα κέντρο υγείας δεν κλείνει με την επικείμενη συμπλεγματοποίηση ενόψει και της εφαρμογής του ΓεΣΥ έδωσε το Υπουργείο Υγείας. Ενώ η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ασθενών ζητά προσβάσιμους τρόπους διακίνησης των ηλικιωμένων από και προς τα κέντρα υγείας.

Διαβεβαιώσεις ότι δεν θα τερματιστεί η λειτουργία των κέντρων υγείας έδωσε το Υπουργείο Υγείας. Μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Προσφύγων, Αγνοουμένων, Εγκλωβισμένων και Παθόντων, η εκπρόσωπος των Ιατρικών Υπηρεσιών του Υπουργείου, Μαίρη Αβρααμίδου, ανέφερε ότι στόχος της συμπλεγματοποίησης των Κέντρων Υγείας, δεν είναι να κλείσουν τα ιατρεία αλλά να εκσυγχρονιστούν τα κέντρα έτσι ώστε να ανταποκριθούν στις νέες συνθήκες που θα προκύψουν με την εφαρμογή του ΓεΣΥ. 

Σημαντική θεωρεί την συμπλεγματοποίηση και την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των Ιατρικών Κέντρων η Παγκύπρια Ομοσπονδία Ασθενών. Ωστόσο, ζητά ρυθμίσεις για την μεταφορά των ηλικιωμένων από και προς τα κέντρα υγείας. 

Ο Εκπρόσωπος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Ασθενών Δημήτρης Λαμπριανίδης δήλωσε: "Για να πετύχει αυτό το εγχείρημα να προσφερθεί διακίνηση προσβάσιμη και εύκολη ειδικά από τους συνοικισμούς όπου κατοικούν ηλικιωμένοι πρόσφυγες προς τα κέντρα υγείας είναι ένα μεγάλο θέμα που το Υπουργείο Μεταφορών πρέπει να επιλύσει και να προσφέρουμε διακίνηση στους ηλικιωμένους από και προς τα κέντρα υγείας εύκολη και ανάλογη στις ανάγκες γιατί πολλοί ηλικιωμένοι δεν μπορούν να πάνε μόνοι τους στη στάση". 

Ο κ. Λαμπριανίδης πρόσθεσε ότι το κράτος δεν παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες διακίνησης ηλικιωμένων, με αποτέλεσμα να εξαρτούνται από μη Κυβερνητικούς οργανισμούς που έχουν ειδικά οχήματα. 

Μαίρη Αυξεντίου

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.