Πήραν εξιτήριο τα αγόρια - Πεζός φαίνεται να κινήθηκε ο απαγωγέας

Βίντεο τον δειχνει μαζί με τα παιδιά.

Κι άλλα ενδεχόμενα εκτός από το κίνητρο των λύτρων για την απαγωγή των δυο αγοριών χθες στη Λάρνακα διερευνούν οι αρχές, με τον Αρχηγό της Αστυνομίας, Ζαχαρία Χρυσοστόμου, να ξεκαθαρίζει  πως τα παιδιά δεν κακοποιήθηκαν σωματικά. Τα παιδιά, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Λάρνακας, όπου κρατήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας για προληπτικούς λόγους, και πήραν εξιτήριο το απόγευμα. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας τα δύο παιδιά που απήχθησαν χθες έχουν δεχθεί όλες τις ενδεδειγμένες κλινικές και εργαστηριακές εξετάσεις. Τα παιδιά είναι καλά στην υγεία τους και απολύθηκαν.

Πεζός φαίνεται να διέφυγε ο 35χρονος που απήγαγε τα 2 δεκάχρονα

 Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που προέκυψαν, ο ύποπτος φαίνεται πως έφυγε πεζός με τα παιδιά, από το κάγκελο στο πίσω μέρος του σχολείου, όπου βρίσκεται το γήπεδο, διαδρομή η οποία διήρκησε δυο με τρία λεπτά μέχρι το διαμέρισμά του.Ο 35χρονος ύποπτος οδηγήθηκε το πρωί,  ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα οκταήμερης κράτησης. Η διαδικασία ενώπιον του Δικαστηρίου άρχισε στις 9 το πρωί κεκλεισμένων των θυρών, διήρκεσε μόλις 15 λεπτά και ο ύποπτος παρουσιάστηκε ενώπιον του δικαστηρίου χωρίς δικηγόρο.

Βίντεο με τον ύποπτο να περπατά με τα παιδιά:

Κινήσεις που επιβεβαιώνουν πως δεν ήταν ιδιαίτερα μελετημένος, στα άνομα σχέδιά του, ο 35χρονος, διαπιστώνουν οι ανακριτές, αξιολογώντας το υλικό από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης στην περιοχή όπου κινήθηκε μετά την απαγωγή των δύο παιδιών. Οι κινήσεις του καταγράφτηκαν από τουλάχιστον τέσσερα κλειστά κυκλώματα ώσπου να καταλήξει στο διαμέρισμά του. 

Σε ένα από τα βίντεο, που εξασφάλισε ο ΑΝΤ1 εμφανίζεται να περπατά ακολουθούμενος από τα δύο αγόρια. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, γκρίζο αυτοκίνητο δεν υπήρξε ποτέ. Ενδεχομένως η πληροφορία να προήλθε από πρόσωπο που θεώρησε ότι γκρίζο αυτοκίνητο που είχε δει έξω από το σχολείο να ανήκε στον απαγωγέα, ενώ στην πραγματικότητα επρόκειτο για όχημα που περνούσε τυχαία. 

Την Αστυνομία οδήγησε μεχρικές ώρες αργότερα στο διαμέρισμα του απαγωγέα και στον εντοπισμό των δύο παιδιών, πληροφορία που έδωσε παρατηρητής της γειτονιάς. 

Σε ερώτηση για τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης και αν θα πρέπει να τροποποιηθεί ο ισχύων νόμος, ο Αρχηγός της Αστυνομίας απάντησε φέρνοντας ως παράδειγμα το Λονδίνο, όπου λειτουργούν χιλιάδες κάμερες σε δημόσιους χώρους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές προσπαθούν μέσα από τα κλειστά κυκλώματα να διαπιστώσουν και κατά πόσο ο 35 χρόνος είχε και συνεργό.


Ο κ Χρυσοστόμου, σε δηλώσεις του, εξήγησε πως ο ύποπτος παραδέχθηκε την διαπραξη της απαγωγής. Ο κ. Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, τόνισε πως είναι ζωτικής σημασίας η συνεργασία των πολιτών με την Αστυνομία, και αναφέρθηκε ειδικά στον θεσμό του παρατηρητή της γειτονίας, αφου η πληροφορία που οδήγησε στη σύλληψη του δράστη και στην ανεύρεση των δύο παιδιών προήλθε από παρατηρητή της γειτονιας. Αναφερόμενος στα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης σε διάφορα σημεία, ο Αρχηγός της Αστυνομίας, αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισαν, ενώ δεν έκρυψε πως ίσως αλλάξει ο νόμος.
 Με αλεξίσφερο και υπό δρακόντεια μέτρα οδηγήθηκε στο Δικαστήριο ο 35χρονος - Τα όσα δήλωσε στην κατάθεση του

Φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και συνοδευόμενος από πάνοπλα μέλη του ειδικού αντιτρομοκρατικού ουλαμού οδηγήθηκε στις εννεα το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας ο 35χρονος ο οποίος φέρεται να παραδέχθηκε την απαγωγή των δύο εντεκάχρονων αγοριών. 

Με αίτημα των ανακριτών, η δικαστική διαδικασία πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών, με την Αστυνομία να ζητά την κράτηση του υπόπτου για οκτώ ημέρες. 

Η διαδικασία κράτησε μόλις 15 λεπτά και ο 35χρονος, ο οποίος παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο χωρίς δικηγόρο, δεν έφερε ένσταση στην κράτησή του.  Αμέσως μετά μεταφέρθηκε στον αστυνομικό σταθμό Αραδίππου όπου κρατείται πάντα κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη κατάθεση από τον 35χρονο λήφθηκε αργά χθες το βράδυ στο διαμέρισμα του, στο οποίο έγιναν σαρωτικές έρευνες. 

«Εχω πολλά οικονομικά προβλήματα και το έκανα για να ζητήσω λύτρα» είπε ο δράστης

Από την πρώτη στιγμή, ο 35χρονος επέμενε σε συγκεκριμένη αναφορά προς τους ανακριτές σχετικά με τα κίνητρά του. «Εχω πολλά οικονομικά προβλήματα και το έκανα για να ζητήσω λύτρα» είπε. 

Στο μικροσκόπιο των ανακριτών έχουν ήδη μπει τα τεκμήρια τα οποία παραλήφθηκαν από το διαμέρισμα. 

Στην κατοχή τους βρίσκονται, συγκεκριμένα: 
-Τρείς ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
-Κινητά τηλέφωνα,
-Πινακίδες εγγραφής δύο οχημάτων ,
-τα ρούχα που φορούσε ο 35χρονος καθώς επίσης και
-ποσότητα από ηρεμιστικά χάπια


Σύμφωνα με πληροφορίες, έκανε αναφορά και στην κατάθεσή του ο ύποπτος, αναφέροντας «Τους έδωσα ηρεμιστικά χάπια για να κάτσουν φρόνιμα.» .

Σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδια αστυνομική πηγή, ο απαγωγέας πότισε στα δυο αγόρια λεμονάδα, και όταν τα εντόπισαν οι αστυνομικοί ήταν ξαπλωμένα σε κρεβάτι, σκεπασμένα και εμφανώς σε κατάσταση σύγχισης. Η ίδια πηγή έλεγε στον ΑΝΤ1 πως όταν τα δύο μέλη της Αστυνομίας χτύπησαν την πόρτα του 35χρονου, αυτός τους άνοιξε και ρώτησε τι θέλουν. 

Του ανέφεραν πως έκαναν έρευνες για εντοπισμό των δύο παιδιών, αλλά δεν πτοήθηκε και τους οδήγησε στο εσωτερικό του σπιτιού. 

Ερευνησαν το ένα υπνοδωμάτιο, χωρίς να βρουν οτιδήποτε, και μια κάρτα που είδαν το τραπεζάκι του σαλονιού, στην οποία έγραφε τη λέξη «δάσκαλος» και έμιαζε με ταυτότητα, τους κίνησε τις υποψίες. Ζήτησαν να ελέγξουν και το δεύτερο δωμάτιο, και εκεί εντόπισαν τα δύο παιδιά.

  

IMG-03641d2b4b80a9d3c740df47748b77d8-_V

IMG-1a1b26fa300ca2c02928e216edebde31-_V

IMG-38b50a1dca650e20391e45b4a211bc36-_V

IMG-736a5d8bb5b92422b284ce375d804009-_V

IMG-a3bf6471bcfadb14c67dcc733cf51e44-_V

ANT1 Newsroom

Θησέας Ιωάννου

Panainte Andra Elena

26/09/2018>16:47

Γυμνασιο Δροσιας

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.