Υπηρεσία Αφερεγγυότητας: Ομπρέλα προστασίας για χιλιάδες επιχειρήσεις

Στη διάσωση βιώσιμων εταιριών και επιχειρήσεων, προχωρά η Υπηρεσία Αφερεγγυότητας σε συνεργασία με το ΚΕΒΕ και την ΟΕΒ. Στόχος η διάσωση θέσεων εργασίας και η ενθάρρυνση εγχώριων και διεθνών επενδύσεων, αφού κάθε χρόνο πτωχεύουν 150 εταιρίες, ενώ βάζουν λουκέτο, άλλες τρείς χιλιάδες.

Ομπρέλα προστασίας σε χιλιάδες εταιρίες και επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, από την Υπηρεσία Αφερεγγυότητας.

Η Υπηρεσία σε συνεργασία με το ΚΕΒΕ και την ΟΕΒ, αρχίζουν σεμινάρια ενημέρωσης για τις δυνατότητες που προσφέρει η νομοθεσία, για την διάσωση μιας εταιρίας και ειδικότερα η υπηρεσία αφερεγγυότητας.

Παρά την ανάκαμψη της οικονομίας, τόνισε ο κύριος Καροτσάκης, είναι η διατήρηση θέσεων εργασίας και η καταπολέμηση της ανεργίας, αφού σημαντικός αριθμός επιχειρήσεων βάζει λουκέτο, είτε βγαίνουν σε εκκαθάριση, είτε εκποιούν περιουσιακά τους στοιχεία. Αναφέροντας ενδεικτικά, πως κάθε χρόνο

Ο κος Καροτσάκης, εξηγεί «Ωστε να προωθηθεί το εργαλείο για διορισμό εξεταστή που ψηφίστηκε μέσα από τα νομοθετήματα του πλαισίου αφερεγγυότητας, όπου θα μπορούν βιώσιμες επιχειρήσεις να βρίσκουν λύσεις μέσα από τις διαδικασίες δικαστηρίου και την εποπτεία των δικαστηρίων για να διασώσουμε όσο περισσότερες επιχειρήσεις.»

Παράλληλα, όπως τόνισε ο κύριος Καροτσάκης, θα καταβληθούν προσπάθειες για να πειστούν και οι Τράπεζες, να στηρίξουν τις επιχειρήσεις. Το μέλλον δεν είναι η πτώχευση ούτε η εκκαθάριση, σημείωσε.

«Να αντιληφθούν όλοι ότι η αξιολόγηση της οικονομίας μας και του χρηματοπιστωτικού συστήματος δεν βασίζεται μόνο στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, αλλά στην προοπτική μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων.» ανέφερε.

Στόχος της υπηρεσίας Αφερεγγυότητας τόνισε ο Γιώργος Καροτσάκης, είναι η υποβοήθηση της ανάπτυξης του τόπου.

Κυριάκος Κυριακίδης

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.