Έφεση για το πρόστιμο των €120,000 θα κάνει η Τράπεζα Κύπρου

Η Τράπεζα καταδικάστηκε και της επιβλήθηκε ποινή ως ανωτέρω ένεκα παραπλανητικών δηλώσεων, αναφορικά με την κεφαλαιακή της θέση, που έγιναν στις 19 Ιουνίου 2012 στην Ετήσια Γενική Συνέλευσή.

Έφεση εναντίον της καταδίκης και της ποινής, που της επιβλήθηκε στις 5 Ιανουαρίου από το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, θα κάνει η Τράπεζα Κύπρου, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα.

Όπως αναφέρεται, το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας επέβαλε πρόστιμο ύψους €120,000 στην Τράπεζα Κύπρου Δημόσια Εταιρεία Λίμιτεδ (η «Τράπεζα») για την καταδίκη της βάσει των άρθρων 19 και 20(1)(γ) του περί Πράξεων Προσώπων που Κατέχουν Εμπιστευτικές Πληροφορίες και των Πράξεων Χειραγώγησης της Αγοράς (Κατάχρηση Αγοράς) Νόμου του 2005 (Ν. 116(Ι)/2005).

Η Τράπεζα καταδικάστηκε και της επιβλήθηκε ποινή ως ανωτέρω ένεκα παραπλανητικών δηλώσεων, αναφορικά με την κεφαλαιακή της θέση, που έγιναν στις 19 Ιουνίου 2012 στην Ετήσια Γενική Συνέλευσή της από τον τότε Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας, δηλαδή η ευθύνη της είναι δευτερογενής και εξ’ αναγωγής.

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.