Προς εμπορία αγαθών με μετρητά μόνο μέχρι €10 χιλ

Την απαγόρευση αγοράς με μετρητά πέραν των δέκα χιλιάδων ευρώ, σε τρείς κατηγορίες αγαθών, μεταξύ των οποίων και η αγορά αυτοκινήτου, μελετά με εναρμονιστικό νομοσχέδιο η Επιτροπή Νομικών της Βουλής.

Με στόχο τον έλεγχο και την παρεμπόδιση αγοραπωλησιών, μέσω εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ξέπλυμα χρήματος, καθώς και την τρομοκρατία, η Βουλή προωθεί την ψήφιση εναρμονιστικού νομοσχεδίου για την πάταξη παράνομων δραστηριοτήτων.
 
Συγκεκριμένα, σύντομα θα απαγορεύονται οι αγορές με μετρητά, πέραν των δέκα χιλιάδων ευρώ, σε τρείς κατηγορίες αγαθών:

-Μηχανοκινήτων οχημάτων 
-Πολύτιμων λίθων και πολύτιμων μετάλλων 
-Έργων Τέχνης και αντικών 


Με τις αγοραπωλησίες να επιτρέπονται μόνο, με επιταγές και πιστωτικές κάρτες. Η κατ' άρθρον συζήτηση του εναρμονιστικού νομοσχεδίου που αφορά στην παρεμπόδιση και καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, άρχισε σήμερα στην Επιτροπή Νομικών της βουλής, με στόχο να υπερψηφιστεί μέχρι τον Μάρτιο. 

Η Ευρωπαϊκή Οδηγία προβλέπει απαγόρευση όλων των αγορών με μετρητά πέραν των 10 χιλιάδων ευρώ, ωστόσο δίνει την δυνατότητα στα κράτη, να καθορίζουν κατάλογο προϊόντων. Με το ΑΚΕΛ, να ξεκαθαρίζει ότι διαφωνεί με τον περιορισμό εφαρμογής της νομοθεσίας σε τρεις μόνο κατηγορίες. 

Δεκαέξι κράτη μέλη της Ενωσης έχουν πλήρη γενικευμένη απαγόρευση σε ότι αφορά την πληρωμή με μετρητά από συγκεκριμένο ποσό και άνω. Κυριάκος Κυριακίδης

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.