Ερευνα PwC: Πιο αισιόδοξοι από ποτέ οι CEO's στην Κύπρο

Αισιόδοξοι για τις προοπτικές ανάπτυξης των εταιριών τους δηλώνουν φέτος, οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι μεγάλων οργανισμών στην Κύπρο. Η PwC Κύπρου παρουσίασε τα αποτελέσματα της 7ης τοπικής έρευνας για τους Διευθύνοντες Συμβούλους.


Πιο αισιόδοξοι από ποτέ, τόσο για τις προοπτικές ανάπτυξης των εταιρειών τους, όσο και για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας, εμφανίζονται, στην πλειονότητά τους, οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι εταιριών, επιχειρήσεων, οργανισμών και τραπεζών στην Κύπρο, για το 2018. 

Αυτό κατέδειξαν, χθες, τα αποτελέσματα της έβδομης ετήσιας έρευνας στην Κύπρο για τους Διευθύνοντες Συμβούλους, στην οποία συμμετείχαν 67 Διευθύνοντες Σύμβουλοι του επιχειρηματικού κόσμου. Έρευνα που εντάσσεται στο πλαίσιο της αντίστοιχης 21ης Παγκόσμιας Έρευνας της PwC, στην οποία συμμετείχαν 1300 Διευθύνοντες Σύμβουλοι από 85 χώρες. 

Το πρωτοφανές ποσοστό αισιοδοξίας των Διευθύνοντων Συμβούλων, στην Κύπρο, φέτος, ανέρχεται στο 52%. Ποσοστό πολύ ψηλότερο από το 36% που ήταν το 2017. 

Για τις προοπτικές αύξησης των εσόδων της εταιρείας τους, κατά τους επόμενους 12 μήνες, ποσοστό 85% των Διευθύνοντων Συμβούλων δηλώνει αισιόδοξο. 

Ενώ στις προβλέψεις τους για τα επόμενα τρία χρόνια, 91 στους εκατό δηλώνουν αισιόδοξοι, σε σύγκριση με τους 85 στους εκατό, το 2017. 

Το 63% δήλωσε ότι αναμένει αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού στις επιχειρήσεις. Προτεραιότητα, για το 69%, αποτελεί η οργανική ανάπτυξη και έπειτα, για το 51%, οι νέες στρατηγικές συμμαχίες ή κοινοπραξίες. 

Στους κινδύνους για τις επιχειρήσεις τους, κατατάσσουν στις πρώτες θέσεις, την γεωπολιτική αβεβαιότητα και τις υπερβολικές νομοθετικές ρυθμίσεις. 

Μετά την παρουσίαση της έρευνας ακολούθησε συζήτηση, υπό τον συντονισμό του Διευθύνοντος Συμβούλου της PwC Κύπρου. Συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Cablenet Communication Systems, Νικόλας Σιακόλας και η Ανώτατη Εκτελεστική Διευθύντρια της Hermes Airports, Ελένη Καλογήρου. 


Παναγιώτης Κυπριανού

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.