Εν αναμονή των νεώτερων για τον Συνεργατισμό

Λήγει αύριο η προθεσμία για την υποβολή δεσμευτικών προτάσεων για την αγορά του καλού κομματιού του Συνεργατισμού.


Σημαντικές εξελίξεις, για τη μεγαλύτερη τραπεζική συναλλαγή στα χρονικά της Κυπριακής Δημοκρατίας, που θα αλλάξει ριζικά την εικόνα του κυπριακού τραπεζικού συστήματος, αναμένεται να σηματοδοτήσει η Δευτέρα. 


Αύριο λήγει η προθεσμία για την υποβολή δεσμευτικών προτάσεων που θα αφορούν μόνο την αγορά του καλού κομματιού του Συνεργατισμού, εξέλιξη που αναμένεται να δρομολογήσει τα επόμενα βήματα για το διαχωρισμό της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, αλλά και το μέλλον της διαχείρισης των κόκκινων δανείων. 

Οι διαβουλεύσεις μεταξύ των ενδιαφερόμενων επενδυτών, κορυφώθηκαν τα τελευταία 24ωρα και σύμφωνα με πληροφορίες, εντατικές ήταν οι επαφές που είχαν είτε με το υπουργείο οικονομικών που εκπροσωπεί τον μεγαλομέτοχο του Συνεργατισμού, είτε με την Κεντρική Τράπεζα. 

Εντατικές και μαραθώνιες υπήρξαν επίσης οι επαφές μεταξύ των ξένων μεγαλομετόχων κυπριακής τράπεζας, της διοίκησης, αλλά και των μεγάλων επενδυτικών Ταμείων από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην διαδικασία απόκτησης του καλού χαρτοφυλακίου του Συνεργατισμού, μέσω της συγκεκριμένης κυπριακής τράπεζας. 

Αλλες πληροφορίες πάντως, που αναμένεται να επιβεβαιωθούν ή να διαψευστούν αύριο, αναφέρουν ότι αμερικανικό επενδυτικό ταμείο, επιδιώκει συνεργασία με ευρωπαϊκή τράπεζα, ώστε να καταθέσει δεσμευτική πρόταση και να διεκδικήσει, επίσης, τον «καλό» Συνεργατισμό. 

Η Ελληνική Τράπεζα είναι ο μόνος δυνητικός επενδυτής, που έχει ανακοινώσει επίσημα, το ενδιαφέρον της για την απόκτηση του καλού χαρτοφυλακίου του Συνεργατισμού. 

Κυριάκος Κυριακίδης

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.