Αναστολή διαπραγμάτευσης μετοχών Ελληνικής

Το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου προχώρησε σήμερα στην αναστολή της διαπραγμάτευσης των τίτλων της Ελληνικής Τράπεζας. Η αναστολή θα ισχύει μέχρι την ανακοίνωση των αποφάσεων σχετικά με την εξαγορά της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας.


Επιβεβαιώνοντας με τον πλέον επίσημο τρόπο, ότι η μια εκ των δύο δεσμευτικών προτάσεων, για τη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα, προέρχεται από την Ελληνική Τράπεζα, το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου ανακοίνωσε σήμερα ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε την αναστολή της διαπραγμάτευσης στο χρηματιστήριο των τίτλων Ελληνικής Τράπεζας. 


Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η αναστολή διαπραγμάτευσης θα ισχύει από σήμερα 16 Μαΐου και μέχρι την έκδοση ανακοίνωσης από την Τράπεζα, σχετικά με την πρόταση εξαγοράς της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, η οποία να ικανοποιεί τις απαιτήσεις σχετικού Κανονισμού για κατάχρηση της Αγοράς. 

Σημειώνεται ότι η πρόταση της Ελληνικής Τράπεζας, η οποία άλλωστε, με επίσημη ανακοίνωση τις προηγούμενες ημέρες εξέφρασε το ενδιαφέρον της, αφορά την αγορά του καλού κομματιού του Συνεργατισμού. Ενώ η δεύτερη πρόταση προέρχεται από το αμερικανικό επενδυτικό ταμείο, Apollo. 

Σε μια άλλη εξέλιξη, η Ελληνική, ανακοίνωσε την επίτευξη συμφωνίας με την κυπριακή εταιρεία Β2Kapital Cyprus Ltd, θυγατρική εκατό τοις εκατό της νορβηγικής B2Holding, για την πώληση πακέτου κόκκινων δανείων, ονομαστικής αξίας 145 εκατομμυρίων ευρώ. 

Σύμφωνα με την Ελληνική, μετά από την κίνηση αυτή τα μη Εξυπηρετούμενα δάνεια του Ομίλου, υποχωρούν κατά 6,2 τοις εκατό. 
Η συναλλαγή αφορά περισσότερους από χίλιους δανειολήπτες και περίπου 2.000 δάνεια, στην πλειοψηφία τους επιχειρηματικά δάνεια, ενώ στο πακέτο δεν περιλαμβάνονται στεγαστικά δάνεια.


Κυριάκος Κυριακίδης

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.