Συνεργατισμός: Με καταθέσεις από 3 πρόσωπα συνεχίζει αύριο η Ερευνητική Επιτροπή

Με τις καταθέσεις των Ανδρέα Τρόκκου, Τάκη Ταουσιάνη και Δημήτρη Θεοδότου, συνεχίζονται αύριο οι εργασίες της Ερευνητικής Επιτροπής για τον Συνεργατισμό.

Με καταθέσεις από τρία πρόσωπα, συνεχίζεται αύριο το πρωί, η δεύτερη ημέρα των δημόσιων ακροάσεων, ενώπιον της τριμελούς Ερευνητικής Επιτροπής που έχει συσταθεί για τους λόγους που οδήγησαν στην κατάρρευση του Συνεργατισμού. 

Πρώτος θα καταθέσει στις 9 το πρωί, ο Ανώτερος Διευθυντής Αναδιάρθρωσης & Συντονισμού Συνεργατικού Πιστωτικού Τομέα, Ανδρέας Τρόκκος, τεχνοκράτης στο Υπουργείο Οικονομικών. Θα δώσει τη δική του εικόνα για τον τρόπο λειτουργίας του Συνεργατισμού, τα επίπεδα του εσωτερικού ελέγχου και την κατάσταση την οποία αντιμετώπισε μετά το 2013, ενώ θα κληθεί να τοποθετηθεί και στις καταγγελίες των πρώτων δύο μαρτύρων, Μάριου Κληρίδη και Γιώργου Στροβολίδη. 

Μετά τον κύριο Τρόκκο, είναι προγραμματισμένο να καταθέσει στις 10:30, ο πρώην Πρόεδρος της Επιτροπείας της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, Τάκης Ταουσιάνης. Αναμένεται να τοποθετηθεί για τους λόγους που τον οδήγησαν να υποβάλει την παραίτηση του, τον Οκτώβριο του 2017, σε σχέση και με τις καταγγελίες του Μάριου Κληρίδη περί υπόσκαψης. 

Αργότερα και συγκεκριμένα στις 12 το μεσημέρι, είναι προγραμματισμένη η κατάθεση του πρώην μέλους της Επιτροπείας της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, Δημήτρη Θεοδότου. 

Στις δυο πρώτες εμφανίσεις ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής, που διόρισε ο Γενικός Εισαγγελέας, οι Γιώργος Στροβολίδης και Μάριος Κληρίδης, εξαπέλυσαν μύδρους κατά της ηγεσίας του Συνεργατισμού μετά το 2014, καταγγέλλοντας, προειλημμένες αποφάσεις, υπέρβαση εξουσιών, υπόσκαψη προσώπων και γενικότερα μια ιδιαίτερα ζοφερή κατάσταση η οποία επικρατούσε εντός της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας στα ψηλά ηγετικά δώματα. 

Κυριάκος Κυριακίδης

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.