Συνεργατισμός: Προς εθελούσια 500+ εργαζόμενοι - Αισιοδοξία για επίτευξη στόχου αποχώρησης 900

Αισιοδοξία ότι θα καλυφθεί ο στόχος για εθελούσια έξοδο 900 εργαζομένων της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, στο πλαίσιο της συμφωνίας εξαγοράς μέρους του Συνεργατισμού από την Ελληνική Τράπεζα.

Ξεπέρασαν τους 500, οι εργαζόμενοι στην Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα, που είπαν το ναι, στο Σχέδιο Εθελούσιας Αποχώρησης από τον Συνεργατισμό.

Συντεχνίες και Διοίκηση της Συνεργατικής, εμφανίζονται ιδιαίτερα αισιόδοξοι, πως θα επιτευχθεί ο στόχος για αποχώρηση 900 υπαλλήλων, από το σύνολο των 2660 εργαζομένων, ενώ σημειώνουν πως αναμένεται μαζική υποβολή των σχετικών αιτήσεων ενδιαφέροντος, την ερχόμενη εβδομάδα και ειδικότερα την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη. Με καταληκτική ημερομηνία αποδοχής του σχεδίου την 17η Αυγούστου. 

Όπως πληροφορούμαστε, η Υπηρεσία ανθρώπινου δυναμικού του Συνεργατισμού, θα προχωρήσει το Σαββατοκύριακο, σε ποιοτική ανάλυση των υπαλλήλων που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για εθελούσια αποχώρηση.

Από τα πρώτα στοιχεία, φαίνεται ότι μεγάλος αριθμός υπαλλήλων που έχει υιοθετήσει το σχέδιο είναι ηλικιακά πέραν των 50 ετών με αναλογία 55% γυναίκες και 45% άνδρες. 

Με βάση τη συμφωνία εξαγοράς, η Ελληνική Τράπεζα θα απορροφήσει 1100 υπαλλήλους από τον Συνεργατισμό.

Πάντως, από την διεύθυνση της Συνεργατικής δίνονται πληροφορίες σε μέλη του προσωπικού τα οποία επιθυμούν να μάθουν, αν θα συνεχιστεί η εργοδότηση τους στον επικείμενο φορέα διαχείρισης κόκκινων δανείων. 

Κυριάκος Κυριακίδης

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.