Μαζικές μεταβιβάσεις υποθηκών σε χρόνο ρεκόρ

Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση πενήντα χιλιάδων υποθηκών, στην Ελληνική Τράπεζα, στο πλαίσιο της συμφωνίας εξαγοράς μέρους των εργασιών της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας στην Ελληνική Τράπεζα. Στο μεταξύ, ανησυχίες εκφράζει η αντιπολίτευση για το θέμα της διαχείρισης των 148 ακινήτων του Συνεργατισμού στις κατεχόμενες περιοχές, τα οποία έχουν περάσει στην κυριότητα του κράτους.

Σε χρόνο ρεκόρ, ολοκληρώθηκε η μαζική μεταβίβαση περίπου πενήντα χιλιάδων υποθηκών από την Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα στην Ελληνική Τράπεζα, από το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας. 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η μεταβίβαση, ένα τεράστιο και τεχνικά δύσκολο έργο, που άρχισε μόλις στις αρχές Αυγούστου 2018, ολοκληρώθηκε την Δευτέρα, μέσω του Συστήματος Πληροφοριών Γης του Τμήματος, αποφεύγοντας το μεγαλύτερο εμπόδιο της γραφειοκρατίας, των χειρόγραφων διαδικασιών και τηρώντας πλήρως τις πρόνοιες της σχετικής νομοθεσίας. 

Ένα ακόμη, βήμα στο πλαίσιο της συμφωνίας εξαγοράς μέρους των εργασιών της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, από την Ελληνική Τράπεζα, αναμένεται να πάρει σάρκα και οστά, τις αμέσως επόμενες μέρες, με τον εξορθολογισμό του δικτύου της νέας Ελληνικής Τράπεζας.

Ο Όμιλος Ελληνικής ανακοίνωσε χθες τα 43 καταστήματα της Συνεργατικής τα οποία θα κλείσουν σε όλες τις Επαρχίες μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Συνολικά μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η οποία τοποθετείται χρονικά μέχρι 15 μήνες, θα κλείσουν περίπου 100 καταστήματα. 

Στο μεταξύ, ανησυχίες εκφράζει η αντιπολίτευση για το θέμα της διαχείρισης των 148 ακινήτων του Συνεργατισμού στις κατεχόμενες περιοχές, τα οποία έχουν περάσει στην κυριότητα του κράτους. 

Τα εν λόγω ακίνητα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής προσφύγων, θα ανατεθούν στον νεοσυσταθέντα φορέα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων ΣΕΔΙΠΕΣ που διαδέχθηκε τη Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα. 

Κυριάκος Κυριακίδης

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.