Στον πρόεδρο ενδιάμεση έκθεση για τους συμψηφισμούς

Στα χέρια του Προέδρου της Δημοκρατίας η προκαταρκτική έκθεση του χρηματοοικονομικού επίτροπου για τους συμψηφισμούς καταθέσεων. Ο Παύλος Ιωάννου διαπιστώνει ότι το πρόβλημα με τις 4.600 λογαριασμούς έχει λυθεί Από την πλευρά του ο πρόεδρος Αναστασιαδης διαβεβαιώνει ότι εάν συντρέχουν λόγοι η το πόρισμα της ερευνα θα τεθεί ενώπιον του Γενικού εισαγγελέα που είχαν επηρεαστεί. Στον εισαγγελέα θα καταλήξει η έκθεση αν συντρέχουν λόγοι, λέει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Συνεχίζεται η έρευνα για τους συμψηφισμούς καταθέσεων. Ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος υπέβαλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την ενδιάμεση έκθεση του με τα ευρήματα που προέκυψαν μέχρι σήμερα. 

Ο χρηματοοικονομικός Επίτροπος εξέφρασε την ανάγκη για άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος, ενώ, όπως ανέφερε μέχρι στιγμής έχουν προωθηθεί όλες οι διαδικασίες και έχει επιλυθεί το πρόβλημα σε ό,τι αφορά τις 4.600 λογαριασμούς. 

Διευκρίνισε ότι η έκθεση είναι προκαταρκτική γι'αυτό και το περιεχόμενο είναι απόρρητο: «Παρά το γεγονός αυτό, τα συμπεράσματα τα οποία καταγράφονται στην συγκεκριμένη έκθεση είναι αξιόπιστα, ιδίως τα συμπεράσματα τα οποία αναφέρονται στους γενικούς παράγοντες οι οποίοι οδήγησαν στη δημιουργία αυτού του προβλήματος». 

Η αναπληρώτρια Κυβερνητική εκρπόσωπος Κλέλια Βασιλείου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο παραπομπής του πορίσματος της έρευνας στο Γενικο Εισαγγελέα: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του ζήτησε να συνεχίσει τη διερεύνηση του όλου θέματος, ετοιμάζοντας τελική έκθεση γεγονότων, την οποία εάν διαπιστώσει ότι συντρέχουν λόγοι, να αποστείλει και στον Γενικό Εισαγγελέα». 

Όπως ανέφερε ο χρηματοοικονομικός επίτροπος η ολοκληρωμένη έκθεση θα υποβληθεί σύντομα. 

Μαίρη Αυξεντίου

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.