Σε πολύ υψηλο επίπεδο παραμένουν τα κόκκινα δάνεια

Παραμένουν σε πολύ υψηλο επίπεδο τα κόκκινα δάνεια στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα. Σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα, τον Μάιο κατέγραψαν μικρή αύξηση 14 εκατομμυρίων ευρώ.

Οριακή αύξηση 14 εκατομμυρίων, σημείωσαν τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια τον Μάιο, και πάντως, πριν από την επίτευξη της συμφωνίας εξαγοράς του καλού κομματιού του Συνεργατισμού από την Ελληνική Τράπεζα. 

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Κεντρική Τράπεζα, οι συνολικές μη εξυπηρετούμενες χορηγήσεις ανήλθαν στα 19 δισεκατομμύρια 930 εκατομμύρια ευρώ τον Μάιο, από 19 δις 916 εκατομμύρια τον Απρίλιο, ενώ στα νοικοκυριά τα ΜΕΔ διαμορφώθηκαν στα δέκα δισεκατομμύρια 800 εκατομμύρια και στις επιχειρήσεις στα οκτώ δισεκατομμύρια 800 εκατομμύρια. Ο δείκτης κάλυψης των ΜΕΔ με προβλέψεις διαμορφώθηκε στο 48,6%, σε σύγκριση με 48,5 τον Απρίλιο. 

Η αξία των συνολικών αναδιαρθρώσεων στα τέλη Μαϊου, ανέρχονταν στα έντεκα δισεκατομμύρια 127 εκατομμύρια, σε σχέση με έντεκα δισεκατομμύρια 283 τον Απρίλιο.

Από τα οποία οκτώ δισεκατομμύρια 284 εκατομμύρια, εξακολουθούν να περιλαμβάνονται στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, εν μέρει λόγω του ορισμού των μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων που έχει υιοθετήσει η ευρωπαϊκή αρχή τραπεζών. Το ποσοστό των συνολικών χορηγήσεων που αναδιαρθρώθηκαν ανέρχεται στο 23,8%, ενώ στο 2017 είχαν παρουσιάσει μείωση 3,2 δισεκατομμύρια. 

Κυριάκος Κυριακίδης

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.