Ικανοποιημένη η ΕΕ για την διαδικασία πώλησης της ΣΚΤ

Ικανοποιημένη η Ευρωπαϊκή Ένωση με την πώληση του καλού Συνεργατισμού στην Ελληνική Τράπεζα, ενώ η προσοχή της στρέφεται στη σύσταση του φορέα διαχείρισης κόκκινων δανείων.Για δύσκολη αλλά επωφελή για την κυπριακή οικονομία απόφαση έκαναν λόγο ο Υπουργός Οικονομικών και η Ευρωπαία Επίτροπος Ανταγωνισμού στο πλαίσιο της συνάντησής τους στο υπουργείο οικονομικών.

Ικανοποιημένη με τη διαδικασία πώλησης του Συνεργατισμού η ευρωπαία επίτροπος ανταγωνισμού. Σε δηλώσεις μετά την σημερινή της συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, είπε ότι τα αποτελέσματα που προέκυψαν έπειτα από τις δύσκολες αποφάσεις που έλαβαν Κυβέρνηση και Βουλή είναι θετικά για την κυπριακή οικονομία:

«Οι προϋποθέσεις για την έξοδο του συνεργατισμού από την αγορά και για την ολοκλήρωση της πώλησης στην Ελληνική Τράπεζα έχουν εκπληρωθεί. Τώρα πρέπει να ληφθούν συγκεκριμένα βήματα έτσι ώστε να στελεχωθεί ο φορέας που θα διαχειρίζεται τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια που παρέμειναν στο κράτος». 

Στις δύσκολες αποφάσεις που λήφθηκαν και που αφορούν το κυπριακό τραπεζικό σύστημα και τον Συνεργατισμό αναφέρθηκε και ο Υπουργός Οικονομικών ο οποίος ευχαρίστησε την επίτροπο για την καθοδήγησή της στη λήψη των αποφάσεων: «Η πολιτική απόφαση ήταν δύσκολη, αλλά λειτουργεί προς το δημόσιο συμφέρον και υπέρ της περαιτέρω προόδου της οικονομίας μας. Το όφελος είναι ήδη ορατό».

Υπουργός Οικονομικών και Ευρωπαία Επίτροπος συζήτησαν επίσης θέματα που βρίσκονται στην κοινή ατζέντα των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Προηγήθηκε συνάντηση της Επιτρόπου με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στο Προεδρικό Μέγαρο, κατά την οποία συζήτησαν θέματα που αφορούν τους τομείς του ανταγωνισμού, αλλά και ευρύτερα ζητήματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση. 


Μαίρη Αυξεντίου

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.