Παρουσίαση προγράμματος διακυβέρνησης Σταύρου Μαλά

Το πρόγραμμα διακυβέρνησης του παρουσίασε σήμερα ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς. Το πρόγραμμα βασίζεται σε έντεκα πυλώνες, που αφορούν το Κυπριακό την εσωτερική και εξωτερική διακυβέρνηση.

Η λύση του Κυπριακού αποτελεί πρώτιστη προτεραιότητα του δήλωσε ο Σταύρος Μαλάς , παρουσιάζοντας το πρόγραμμα διακυβέρνησης του. Στην οικονομία, πρόσθεσε ότι θα προχωρήσει στην υιοθέτηση ενός ισορροπημένου αναπτυξιακού μοντέλου και στην στήριξη των ευάλωτων ομάδων.

Μάλιστα χαρακτήρισε μεταχρονολογημένες επιταγές τα όσα οι ανθυποψήφιοι του προτείνουν για αποζημίωση των κουρεμένων καταθετών και κατόχων αξιογράφων.

«Μπαίνω στη λογική κατα προτεραιότητας να στηρίξουμε εκείνες τις ομάδες πληθυσμού που έχουν άμεσα ανάγκη και βεβαίως δεν παραγνωρίζω τις υπόλοιπες ομάδες πληθυσμού και πρέπει εξελικτηκά η αποκατάσταθούν συνεπεία των αποφάσεων του 2013.»είπε.

Ο κ. Μαλάς επανέλαβε την βεβαιότητα του ότι θα είναι ένας εκ των δυο τελικών διεκδικητών της προεδρίας της Δημοκρατίας.

 Υποστήριξε μάλιστα ότι υπάρχει πεδίο συνεργασίας με τους κύριους Λιλλήκα και Παπαδόπουλο, παρά τις μεγάλες διαφορές οι οποίες τους χωρίζουν στο Κυπριακό αλλά και την οικονομία.

«Σε ότι αφορά το Κυπριακό η δική μου θέση είναι ξεκάθαρη και είναι και διαχρονική η θέση της ε/κ πλευράς δεν συζητούμε αλλαγή του πλαισίου λύσης του Κυπριακού.»

Ο υποψήφιος για την προεδρία εκτίμησε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστεί το Γενικό Σχέδιο Υγείας σε περίπτωση επανεκλογής Νίκου Αναστασιάδη ενώ οι πρώτες ενέργειες του ιδίου θα στοχεύουν στην ανάσχεση της κατάρρευσης των δημόσιων νοσηλευτηρίων.

Ανέφερε ότι η Κύπρος δεν έχει ολοκληρωμένη ενεργειακή πολιτική και η κυβέρνηση του θα προωθήσει τη δημιουργία έργων υποδομής με στόχο τη δημιουργία τερματικού υγροποίησης φυσικού αερίου.

Μάριος Αδάμου

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.